Привіт, юний кулінар!
Хочемо нагадати тобі уривок з однієї надзвичайно відомої книги:
“Коли млинець підпікся з одного боку, Пеппі підкинула його до стелі, він перевернувся в повітрі й знов упав у сковороду. А як млинець зовсім спікся, Пеппі кинула його через усю кухню просто в тарілку, що стояла на столі.
— Їжте! — гукнула вона. — Швидше їжте, поки млинець гарячий!
Томмі й Анніка взялися до млинця. Він їм дуже смакував.”
Ліндґрен, А. “Пеппі Довгапанчоха”
Друже, уяви, ми дізналися рецепт тих самих млинців, і сьогодні хочемо поділитися ним…
Тобі знадобиться:
- 4 яйця;
- 2 склянки молока;
- 1/2 склянки борошна;
- 1 столова ложка цукру;
- дрібка солі;
- 2 столові ложки розтопленого вершкового масла
Спосіб приготування:
Яйця збий вінчиком. Додай молоко, борошно, цукор, сіль і масло. Розігрій сковороду для млинців, вилий на неї тонкий шар тіста і нахиляй сковороду, щоб млинець розтікся по всій поверхні. Смаж, поки не пропечеться, потім переверни і підсмажити з іншого боку.
Готові млинці можна їсти з варенням, сметаною або будь-чим іншим.
Залишити відповідь