А ти знаєш, що…

Відомий миколаївський поет, журналіст, почесний городянин міста Миколаєва, лауреат Всеукраїнської літературної премії імені Миколи Ушакова – Еміль Ізраїльовіч  народився  30 січня 1931 року. На російській мові «січень» – «январь», тому і псевдонім узяв собі «Январьов». Цього року Емілю Ізраїльовичу Январьову  виповнилося б  90 років.

Він народився, виріс, жив та працював у Миколаєві. Головний герой його численних поетичних книг – величне місто моряків і корабелів – Миколаїв. А ще краса і неповторність древньої Ольвії, легендарного Дніпро-Бузького лиману, загадковість Тендри і Мигії, Кінбурнської і Волошської коси. Тому не дивно, що його збірки, (а їх вийшло біля 20) носили назви, пов’язані з рідним краєм: «Корабельные баллады», «Ольвийский причал» тощо. Ліричні та патріотичні вірші поета легко читаються і запамятовуються.

Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.