Суп Кресі від Александра Дюма

Привіт юний кулінар!

24 липня 2021 року виповнюється 219 років відомому французькому письменнику, драматургу, і журналісту Александру Дюма-батьку.

Найвідоміший його роман,  «Три мушкетери» набув неймовірної популярності у багатьох поколінь читачів, а його герої і сьогодні хвилюють нас своїми хоробрими серцями і благородними вчинками. Легендарна четвірка сміливців – палкий гасконець д’Артаньян, гордий і витончений Атос, хитромудрий красень Араміс і простодушний добряк Портос потрапляють у вир незчисленних інтриг при дворі французького короля Людовіка ХІІІ, де на кожному кроці на них чекає небезпека. Та хоч які перешкоди і несподіванки з’являлися на їхньому шляху, вони неодмінно ставали переможцями, бо всюди і завжди залишалися вірними девізу – «Один за всіх і всі за одного».

Саме тому ми вирішили підібрати декілька рецептів, якими ласували герої книг! Сьогодні у нас суп Кресі.

Цей суп названий на честь містечка Кресі, де вирощували найкращу у Франції моркву – велику, соковиту, яскраво-помаранчеву. Втім, Кресі відомо не тільки морквою і супом з неї – 26 серпня 1346 року тут відбулася знаменита битва між Францією і Англією, в якій французи, на жаль, зазнали нищівної поразки.

Тобі знадобиться:

  • 1 літр води;
  • 250 грамів шинки;
  • 450 грамів кореня селери;
  • 3 картоплини;
  • 2 моркви;
  • 2 цибулини;
  • 150 грамів вершкового масла;
  • 2-3 грамів меленого білого перцю;
  • 2-3 грамів каррі сіль.

Спосіб приготування:

Овочі очисти і наріж: селеру, моркву і картоплю – кубиками, цибулю – кільцями.

Склади в каструлю, залий водою і вари 15 хвилин.

Дістань овочі шумовкою, а бульйон відстав і остуди – він ще стане в нагоді.

Розтопи на сковороді вершкове масло, додай овочі і нарізану шинку. Обсмаж 10-15 хвилин на середньому вогні. Зніми отриману суміш з вогню, остуди, відкинь на друшляк і розітри (можна подрібнити в блендері або кухонному комбайні).

В отримане пюре додай овочевий бульйон, посоли, поклади спеції і томи суп на дуже слабкому вогні 2 години, періодично помішуючи, щоб не пригоріла.

Готовий суп розлий по тарілках, прикрась листочками базиліку.

Подавати можна з грінками або сухариками.

Порада! Кресі вийде більш ніжним, якщо половину використовуваного овочевого бульйону замінити на 10-15 -ві вершки або жирне молоко. В цьому випадку слід зменшити кількість масла.

Смачного!

 

Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.