Привіт юний кулінар!
24 липня 2021 року виповнюється 219 років відомому французькому письменнику, драматургу, і журналісту Александру Дюма-батьку.
Найвідоміший його роман, «Три мушкетери» набув неймовірної популярності у багатьох поколінь читачів, а його герої і сьогодні хвилюють нас своїми хоробрими серцями і благородними вчинками. Легендарна четвірка сміливців – палкий гасконець д’Артаньян, гордий і витончений Атос, хитромудрий красень Араміс і простодушний добряк Портос потрапляють у вир незчисленних інтриг при дворі французького короля Людовіка ХІІІ, де на кожному кроці на них чекає небезпека. Та хоч які перешкоди і несподіванки з’являлися на їхньому шляху, вони неодмінно ставали переможцями, бо всюди і завжди залишалися вірними девізу – «Один за всіх і всі за одного».
Саме тому ми вирішили підібрати декілька рецептів, якими ласували герої книг! Сьогодні у нас суп Кресі.
Цей суп названий на честь містечка Кресі, де вирощували найкращу у Франції моркву – велику, соковиту, яскраво-помаранчеву. Втім, Кресі відомо не тільки морквою і супом з неї – 26 серпня 1346 року тут відбулася знаменита битва між Францією і Англією, в якій французи, на жаль, зазнали нищівної поразки.
Тобі знадобиться:
- 1 літр води;
- 250 грамів шинки;
- 450 грамів кореня селери;
- 3 картоплини;
- 2 моркви;
- 2 цибулини;
- 150 грамів вершкового масла;
- 2-3 грамів меленого білого перцю;
- 2-3 грамів каррі сіль.
Спосіб приготування:
Овочі очисти і наріж: селеру, моркву і картоплю – кубиками, цибулю – кільцями.
Склади в каструлю, залий водою і вари 15 хвилин.
Дістань овочі шумовкою, а бульйон відстав і остуди – він ще стане в нагоді.
Розтопи на сковороді вершкове масло, додай овочі і нарізану шинку. Обсмаж 10-15 хвилин на середньому вогні. Зніми отриману суміш з вогню, остуди, відкинь на друшляк і розітри (можна подрібнити в блендері або кухонному комбайні).
В отримане пюре додай овочевий бульйон, посоли, поклади спеції і томи суп на дуже слабкому вогні 2 години, періодично помішуючи, щоб не пригоріла.
Готовий суп розлий по тарілках, прикрась листочками базиліку.
Подавати можна з грінками або сухариками.
Порада! Кресі вийде більш ніжним, якщо половину використовуваного овочевого бульйону замінити на 10-15 -ві вершки або жирне молоко. В цьому випадку слід зменшити кількість масла.
Смачного!
Залишити відповідь