М’ясні тюфтельки від Карлсона

Привіт, юний кулінар!

Чи пам`ятаєш ти такий уривок з книги Астрід Ліндгрен «Малий і Карлсон, який живе на даху»: «Карлсон раптом перестав ходити по кімнаті. Він завмер на місці й почав принюхуватися, наче мисливський собака. – Тюфтельки,- сказав він. – Як я люблю смачні тюфтельки!.. Моторчик загув, і Карлсон плавно залетів з ліжка просто до тарілочки. Він на льоту схопив тюфтельку, піднявся під стелю і вдоволено закружляв навколо лампи.  – Смачні, – сказав він. – Страх які смачні! Навіть важко повірити, що їх смажив не найкращий у світі кухар. Але це правда, нічого не скажеш,- додав Карлсон. Він знову шугнув униз до тарілочки й схопив ще одну тюфтельку»….

Сьогодні ми відкриємо тобі рецепт цих смачних тюфтелек…

Тобі знадобиться:
 250 грамів свинячого фаршу;
250 грамів яловичого фаршу;
100 грамів панірувальних сухарів;
1 невелика цибулина;
50 мілілітрів молока;
50 мілілітрів вершків (15%);
1 яйце;
білий і чорний перець, сіль.
Спосіб приготування:
Змішай молоко, вершки і панірувальні сухарі. Дай сухарям набухнути 10 хвилин і злий зайву рідину. Дрібно наріж цибулину і підсмаж на вершковому маслі до світло-коричневого кольору. Змішай два види фаршу, посоли, поперчи, додай підсмажену цибулю, набряклі сухарі й яйце.
Змішай всі інгредієнти до однорідної маси. Якщо суміш вийшла дуже густа, можна підлити молоко, що залишилось після сухарів.
Вологими руками скатай з фаршу кульки приблизно 3 см в діаметрі.
Підсмаж на олії 10-15 хвилин, періодично струшуючи сковорідку, щоб тюфтелькі рівномірно підсмажилися з усіх боків.

Смачного!

Джерело: https://starylev.com.ua/club/blog

 

Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.