Привіт юний кулінар!
4 травня далекого 1852 року народилась Аліса Лідделл. “Хто це така?” – запитаєш ти. Ця дівчинка стала прототипом персонажа Аліси з книги Льюїса Керрола «Аліса в країні чудес», а також один із прототипів героїні в книзі «Аліса в Задзеркаллі». Згадав?
Саме тому, пропонуємо відзначити цю визначну дату пудингом! Тим самим, з яким знайомили Алісу під час чаювання у Шляпника. «Пудинг, це Аліса. Аліса, це пудинг». Пам`ятаєш? Занотовуй рецепт…
Для приготування тобі знадобиться:
- мандарини – 5-6 штук;
- молоко – 2 склянки;
- цукор за смаком;
- крупа манна – 1 склянка;
- сіль – дрібка;
- масло вершкове – 50 грамів;
- яйця – 3-4 штуки.
Спосіб приготування:
Мандарини почисти, розділи на дольки, з яких обережно зніми шкірку.
Очищені мандаринові дольки засип цукром і залиш на 1,5-2 години.
Після цього сироп злий в окремий посуд, а часточки залиш.
Молоко постав на повільний вогонь, доведи до кипіння, поступово всип туди манну крупу, цукор і сіль і, помішуючи, вари до отримання густої каші.
У кашу поклади вершкове масло, приготовані мандаринові дольки і яєчні жовтки, розтерті з цукром.
Збий окремо яєчні білки і додай їх в отриману масу. Все як слід перемішай, помісти в форми і постав в духовку і запечи.
Готовий пудинг полийте мандариновий сиропом.
Смачного!
Залишити відповідь