Улюблена страва Тараса Шевченка

Привіт юний кулінар!

Цього дня, 9 березня, у 1814 році з’явився на світ визначний поет, класик української літератури, мислитель, художник Тарас Григорович Шевченко.
Неможливо перерахувати всі страви, що згадує Тарас Григорович у своїх творах: устриці, «кав’яр»(ікра), крес-салат, спаржа, духм’яний «огурешник», смажена качка з яблуками, гуска, смажена з капустою, порося фаршироване «з бабою», пиріжки з цибулею та грибами («просто геніальні!»), кулічі (що їх так «геніально» готують польки), котлети, баранина, «кебаб», кренделі, бублики, смажена індичка, курчата, вестфальська ковбаса (особливо з гірчицею), «бефстек», ростбіф, холодна телятина і, звичайно, ж сало та домашня ковбаса.
Але була в поета улюблена страва, рецептом якої ми сьогодні з тобою поділимось…

Вареники з гречаної муки з сиром

Для приготування страви тобі знадобиться:
гречана мука – 3 склянки;
яйце – 1 штука;
молоко / вода – 0,5 склянки;
сіль – 0,5 чайні ложки.
Для начинки:
сир – 600 граммів;
яйце – 1 штука;
цукор – 0,5 чайні ложки;
сіль
Для соусу:
сметана – 2,5 склянки;
або вершкове масло – 40 граммів.
Спосіб приготування:
1. Доведи до кипіння молоко, або воду для тіста. Всип муку, сіль, вбий яйце, і завари тісто, добре все перемішай.
2. Протри сир через сито, перемішай його з сирим яйцем, цукром і сіллю.
3. Рукою, сформуй на долоні круглі тонкі коржі, в центр кожного викладай начинку з сиру, заліпи звичайні напівкруглі вареники.
Готувати вареники по-українськи з гречаної муки з сиром так: опустити в киплячу підсолену воду і провари 10-12 хвилин. При подачі можна полити їх сметаною або розтопленим вершковим маслом.

Смачного!

 

Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.