Найкращі чаї проти стресу

Вітаю вас, мої шановні читачі на сторінках блогу про здоров’я.

У нашому житті є багато факторів, які заганяють нас в стресовий стан. Як допомогти своєму організму справитися з ним? Не поспішайте бігти до аптеки за антидепресантами, краще включіть чайник. Чашка теплого ароматного чаю захистить вас від стресу, допоможе заспокоїтися, відновити сили і позбутися від почуття тривоги і переживань. Вибирайте чай за своїм смаком для стійких нервів і міцного імунітету.

Чай з лимоном. Серед продуктів харчування, що знімають стрес, особливо слід виділити лимон, а точніше – лимонну кислоту. Експерименти вчених показали її високу ефективність як антистресової. Лимон краще вживати з чаєм, який давно вважається чудовим засобом від стресу.

 

 

 

 

Покладіть у чашку чаю скибочку лимона, і у вас вийде не тільки смачний і ароматний, а також і антистресовий напій. Британські вчені з’ясували, що регулярне вживання чорного чаю зменшує період відновлення після перенесення стресу. А якщо його вживати регулярно, ви зможете зміцнити свої нерви, перестанете надто болісно і гостро реагувати на різні життєві неприємності, а також швидше і легше виходити зі стресових ситуацій.

 

Чай з мелісою. Цей чай відмінно справляється з дратівливістю, занепадом сил, «розбитістю», втомою, безсонням і депресією.

 

 

 

М’ятний чай. Допоможе розслабитися, заспокоїти нерви, боротися зі стресом, зняти напругу і навіть позбутися від болю, як фізичного, так і морального. За словами експертів, розслаблюючі і заспокійливі дії м’ятного чаю обумовлені ментолом, який міститься у м’яті. Але врахуйте: зловживати чаєм з мелісою не можна, тому що він сприяє сильному зниженню тиску.

 

 

Імбирний чай. Підвищує стресостійкість організму завдяки вмісту в ньому вітамінів С, В1, В2 і А і мікроелементів. Він підвищує імунітет і захищає організм від вірусів і простудних захворювань. Згідно східним вченням, імбирний чай активізує в людському організмі гарячу енергію «янь». Тому він незамінний для того, щоб відновити сили і життєву енергію.

 

 

Ромашковий чай. Розслабляє і заспокоює нерви, бореться з безсонням, станом паніки і тривоги. Заспокійливу дію ромашкового чаю експерти пояснюють високим вмістом в кольорах ромашки апигенину – речовини, що позитивно впливає на нервову систему людини. Крім того, ромашковий чай незамінний для людей, які страждають від головних болів і мігрені.

 

Яблучний чай з корицею. Допомагає позбутися синдрому хронічної втоми, порушення сну, нападів гніву і роздратування, а також від головних болів і апатії.

 

 

 

 

Хвойний чай. У чому користь хвойного чаю? Корейські вчені вважають цей чай найкориснішим напоєм у світі. За словами експертів, тривале вживання цього напою сприяє продовженню життя, а також допомагає завжди залишатися бадьорим і активним. І все завдяки тому, що чай з соснової хвої є «вітамінною бомбою» – містить вітаміни С, Є, групи В, амінокислоти, ефірне масло, кальцій і понад 40 мікроелементів.

Ось і підійшла моя розповідь до свого кінця. Приємного вам чаювання! До нових зустрічей!

 

Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.