Оселедцевий торт

Любовь подождёт, давайте кушать )), сообщество: Сообщество хорошего настроения

Привіт, юний кулінар!

Починаємо готуватися до новорічних свят! Сьогодні ми підготували для тебе оригінальний рецепт, який ти точно не коштував. Цю страву одразу навіть класифікувати важко – вона і закуска, і салат, і закусочний торт… «Неформальний» оселедець під шубою. Але від улюбленої усіма «Шуби» тут залишилася лише технологія приготування на кшталт багатошарового викладання всіх складових. Ну і, безперечно, сам оселедець. На цьому схожість закінчується і в усьому іншому салатики абсолютно різні, але кожен зі своїм індивідуальним смаком. А оселедцевий торт, до того ж, має ще й свій неповторний «зовнішній вигляд».

Спосіб приготування:

  • 1 великий малосолений оселедець;
  • 1 упаковка круглих вафельних коржів (бажано, аби всі коржі були білого кольору, так естетичніше);
  • 100 грамів твердого сиру;
  • 4 яйця;
  • 2 великі морквини;
  • 1 невеличка цибулина;
  • дрібка цукру;
  • дрібка солі;
  • 1 столові ложки оливкової олії;
  • 1 столові ложки лимонного соку;
  • майонез (за смаком).

Спосіб приготування:

Відвари яйця та почисти їх.

Сиру моркву почисти та натри на тертці з грубими вічками. Відправ її на сковорідку з мінімальною кількістю олії та спасеруй разом із дрібкою солі та цукру.

Оселедець випатрай, розбери на філе та почисти від кісток й шкірки. Наріж кожну половинку окремо дрібними кубиками (якщо в рибці буде ікра, то сміливо відправляй її також у салат разом із філе – від цього страва лише виграє!)

Цибулю подрібни кубиками (чим дрібніше, тим краще). Змішай її з кубиками оселедця. Полий все лимонним соком, ретельно перемішай (щоб всі шматочки цибулі ним просочилися й втратили гіркоту перед тим, як потрапити в салат). Залиш оселедець із цибулею на декілька хвилин для маринування.

На майонезний корж рівним шаром поклади половину порізаного оселедця. Зверху знову поклади вафельний корж та змасти його майонезом.

Виклади половину суміші пасерованої моркви та розрівняй. Знову поклади вафельний корж, нанеси майонез і зверху натри на дрібній тертці два варених яйця.

На цьому етапі потрібно повторити послідовність усіх вищезазначених шарів – оселедець, морква, яйця, – прошаровуючи їх вафельним коржем та майонезом (зверху можна встановити пласку тарілку, притиснути торт та  відправити в холодильник просочуватися на годинку-другу).

Перед подачею на стіл змасти верхній вафельний корж торта майонезом і щедро посипа тертим сиром. Поріж оселедцевий торт безпосередньо перед споживанням.

PS: Торт вважається готовим, коли вафельні коржі повністю просочаться та припинять хрустіти.

 

 

Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.