Вітаємо, дорогі друзі!
Сьогодні ми продовжуємо готуватися до Хеловіна, який у нашій країні стає все звичнішим святом. Це чудова нагода зайвий раз повеселитися і вбратися в якусь погань. Ми вирішили підшукати рецепт, що є традиційним до цього свята. І знайшли…Американський гарбузовий пиріг. Цей рецепт не простий, тому його можна готувати усією родиною! Так буде значно легше і веселіше! Для пирога бажано вибирати мускатний гарбуз – він найсолодший і найароматніший. Пікантності страві додає певний набір спецій. У класичний рецепт входить кориця. Але у кожної господині є свій секретний інгредієнт. Це може бути мускатний горіх, лимонна цедра, ваніль, запашний ямайський перець, гвоздика, імбир, кардамон.
Вам знадобиться:
- Борошно пшеничне – 200 граммів;
- Яйце – 2 штуки;
- Вершкове масло – 100 граммів;
- Цукор – 150 граммів;
- Молоко – 250 граммів;
- Гарбуз – 500 граммів;
- Кориця – 1 паличка;
- Сіль – за смаком
Приготування:
Просіваємо на обробну дошку борошно. При приготуванні пісочного тіста зробіть це обов’язково – тісто вийде ніжніше і смачніше. Додаємо в борошно 50 граммів цукру, дрібку солі і нарізане шматочками холодне вершкове масло.
Рубаємо тісто ножем поки не вийде однорідна крихта, потім розтираємо виделкою. Забиваємо в тісто яйце і замішуємо його руками до однорідної маси. Скачуємо кулю, загортаємо у плівку і відправляємо на 30-40 хвилин відпочивати в холодильник.
Тим часом займемося начинкою. М’якоть гарбуза нарізаємо великими кубиками, як на кашу. Кладемо в каструлю, заливаємо молоком, додаємо 100 граммів цукру і паличку кориці. Доводимо вміст каструлі до кипіння і варимо на повільному вогні, час від часу помішуючи, під закритою кришкою 30 хвилин.
Виймаємо з каструлі паличку кориці – тепер її можна сміливо викинути. А вміст каструлі пюріруємо за допомогою блендера. В окремому посуді збиваємо міксером яйце. Охоловше пюре поступово вливаємо до яйця і збиваємо до однорідної маси.
Розігріваємо духовку до 200 градусів. Виймаємо тісто з холодильника і рівномірно розподіляємо по формі, так щоб вийшла основа з бортиками. Найкраще для цієї мети підійде неглибока форма діаметром 25 см, але через брак можна скористатися будь-якою іншою круглою формою або сковородою. Зверху застилаємо тісто пергаментним папером і розміщуємо вантаж – можна розсипати по папері квасолю або морські камінці.
Разом з вантажем відправляємо тісто в духовку на 15-20 хвилин. Готову основу виймаємо з духовки, вантаж прибираємо, він нам більше не знадобиться.
Виливаємо гарбузову начинку на пісочний корж і відправляємо в розігріту до 160 градусів духовку на 30-40 хвилин. До кінця запікання начинка повинна стати твердою. Перед подачею можна прикрасити пиріг збитими вершками.
Смачного!
Залишити відповідь