Гарбузовий пиріг на Хеловін

Вітаємо, дорогі друзі!

Сьогодні ми продовжуємо готуватися до Хеловіна, який у нашій країні стає все звичнішим святом. Це чудова нагода зайвий раз повеселитися і вбратися в якусь погань. Ми вирішили підшукати рецепт, що є традиційним до цього свята. І знайшли…Американський гарбузовий пиріг. Цей рецепт не простий, тому його можна готувати усією родиною! Так буде значно легше і веселіше! Для пирога бажано вибирати мускатний гарбуз – він найсолодший і найароматніший. Пікантності страві додає певний набір спецій. У класичний рецепт входить кориця. Але у кожної господині є свій секретний інгредієнт. Це може бути мускатний горіх, лимонна цедра, ваніль, запашний ямайський перець, гвоздика, імбир, кардамон.

Вам знадобиться:

  • Борошно пшеничне – 200 граммів;
  • Яйце – 2 штуки;
  • Вершкове масло – 100 граммів;
  • Цукор – 150 граммів;
  • Молоко – 250 граммів;
  • Гарбуз – 500 граммів;
  • Кориця – 1 паличка;
  • Сіль – за смаком

Приготування:

Просіваємо на обробну дошку борошно. При приготуванні пісочного тіста зробіть це обов’язково – тісто вийде ніжніше і смачніше. Додаємо в борошно 50 граммів цукру, дрібку солі і нарізане шматочками холодне вершкове масло.

Рубаємо тісто ножем поки не вийде однорідна крихта, потім розтираємо виделкою. Забиваємо в тісто яйце і замішуємо його руками до однорідної маси. Скачуємо кулю, загортаємо у плівку і відправляємо на 30-40 хвилин відпочивати в холодильник.

Тим часом займемося начинкою. М’якоть гарбуза нарізаємо великими кубиками, як на кашу. Кладемо в каструлю, заливаємо молоком, додаємо 100 граммів цукру і паличку кориці. Доводимо вміст каструлі до кипіння і варимо на повільному вогні, час від часу помішуючи, під закритою кришкою 30 хвилин.

Виймаємо з каструлі паличку кориці – тепер її можна сміливо викинути. А вміст каструлі пюріруємо за допомогою блендера. В окремому посуді збиваємо міксером яйце. Охоловше пюре поступово вливаємо до яйця і збиваємо до однорідної маси.

Розігріваємо духовку до 200 градусів. Виймаємо тісто з холодильника і рівномірно розподіляємо по формі, так щоб вийшла основа з бортиками. Найкраще для цієї мети підійде неглибока форма діаметром 25 см, але через брак можна скористатися будь-якою іншою круглою формою або сковородою. Зверху застилаємо тісто пергаментним папером і розміщуємо вантаж – можна розсипати по папері квасолю або морські камінці.

Разом з вантажем відправляємо тісто в духовку на 15-20 хвилин. Готову основу виймаємо з духовки, вантаж прибираємо, він нам більше не знадобиться.

Виливаємо гарбузову начинку на пісочний корж і відправляємо в розігріту до 160 градусів духовку на 30-40 хвилин. До кінця запікання начинка повинна стати твердою. Перед подачею можна прикрасити пиріг збитими вершками.

Смачного!

 

Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.