11 жовтня – День художника

День художника — професійне свято України. Відзначається щорічно у другу неділю жовтня.

Свято встановлено в Україні «…ураховуючи роль художників України в розвитку українського образотворчого мистецтва, відродженні національних традицій у художній творчості та на підтримку ініціативи Спілки художників України…» згідно з Указом Президента України «Про День художника» від 9 жовтня 1998 року № 1132/98.

Через живопис можна виразити стан душі та внутрішній світ будь-якої людини, її глибинні переживання, а також  ставлення до життя в цілому. Майстрам-живописцям України належить велика кількість творів, які входять до золотого фонду світового образотворчого мистецтва. Щорічно в День художника в нашій країні  проводяться  масштабні культурні заходи, приурочені до свята. Найкращі живописці України нагороджуються  державними нагородами і званнями, їм вручаються цінні подарунки і грошові винагороди. Від перших осіб нашої держави звучать слова вдячності за відродження, розвиток і величезний внесок у мистецтво України. Звичайно ж, традиційно проходить безліч виставок робіт різних напрямів  майстрів образотворчого мистецтва.

Рубрика: Арка новин
Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.