Останниця. Перша серед усіх

 

 

 

 

 

 

Епплґейт, К. Останниця. Перша серед усіх [Текст] : [роман : для дітей серед. шк. віку] / К. Епплґейт ; пер. з англ. Г. Яновської ; за ред. Р. Трифонова ; іл. М. Костенко. – Харків : Жорж, 2019. – 424 с.

Привіт! Я, Почитайка, пропоную продовжити подорожувати із Бишею, головною героїнею «Останниці».

 

Щоб дізнатися, чи справді вона остання зі свого виду, Биш вирушає у подорож засніженими горами Дрейландії. Вона сподівається, що стародавня легенда – не вигадки і таємна колонія дейрнів таки існує. Але як їх знайти, коли в країні назріває війна і на кожному кроці чатує небезпека. Не тільки дейрни, але й інші види можуть опинитися під загрозою знищення. Проте Биш і її друзі не втрачають надії.

 

 

Відданий Тоббл, смілива та винахідлива Кхара, мудрий, але небезпечний Лови-Удачу та крадій із магічними здібностями Ренцо – усі вони несподівано для себе опиняються в епіцентрі повстання, яке здатне змінити їхній світ. Биш остання зі свого роду, та чи стане вона першою, хто поведе за собою бунтівників?

 

2008 р. Кетрін Еліс Епплгейт стала лауреаткою книжкової премії «Золотий повітряний змій» у категорії «фантастика» за роман «Дім для хоробрих» (англ. Home of the Brave),  а 2013 р. удостоїлася медалі Джона Ньюбері за книгу «Айван, єдиний і неповторний». Твір написаний від імені горили на ймення Айван, який живе у вольєрі в одному з торговельних центрів штату Вашингтон. Журі премії Ньюбері, зокрема, так висловилося щодо цього роману: «Кетрін Епплгейт дає читачам унікальний та незабутній погляд з точки зору горили та змінює наше уявлення про тварин та нас самих».

Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.