Театр Невидимих Дітей

 

 

 

 

 

 

Щигельський, М. Театр Невидимих Дітей [Текст] : повість : [для серед. та ст. шк. віку] / М. Щигельський ; пер.з пол. Б. Ю. Антоняк. – Львів : Урбіно, 2018.

Привіт! Я, Почитайка, продовжую знайомити вас із творчістю польського письменника Марціна Щигельського. Автор запрошує читача у свій текст, щоб вже там подивитися виставу, пірнути на глибший рівень розуміння. Театр в театрі так би мовити.

Міхалові одинадцять років. Він ходить до школи, мріє, багато читає, звісно, пустує. Та найзаповітніше його бажання – мати родину. Бо Міхал живе в дитячому будинку. Життя видається йому непоганим, доки в нього є друг, якому він довіряє і яким сам опікується. Та коли малого Гойдунчика повертають у родину, а улюблена вихователька переїздить до іншого міста, Міхал переживає справжній відчай. Коли кризу подолано, виявляється, що відтепер Міхал житиме в “Дубовому Лісі”, особливому дитбудинку, де мешкає дуже мало вихованців, і всі вони — незвичайні.

 

Там хлопчик знайомиться з 14-річною Сильвією, яка марить театром. Разом з вихованцями «Дубового Лісу» вони ставлять спектакль за пʼєсою, яку пише Міхал. Діти впевнені, що їхню гру побачить багато людей, і Театр Невидимих Дітей прославиться. Проте надворі 1981 рік. І от у день довгоочікуваної премʼєри діти довідуються, що в країні саме запровадили військовий стан…

 

 

“Театр невидимих дітей” Марціна Щигельського, здобув 1-у премію IV Літературного конкурсу ім. Астрід Ліндгрен за сучасну книгу для дітей та підлітків, отримав особливу відзнаку Літературного конкурсу «Книга року IBBY 2016» та інші нагороди.

Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.