Олексій, Михайло та Марія

Доброго дня, друзі! А чи  знаєте ви, що сьогодні свій день ангела святкують: Олексій, Михайло та Марія.  Вітаємо іменинників!

А ми ж пропонуємо вам дізнатися, які саме книги є в нашій бібліотеці, де головними героями якраз і є Олексій, Михайло та Марія.

 

 

 

Нестайко, Всеволод. Олексій, Веселесик і Жарт-птиця : казка : для дітей дошк. та мол. шк. віку / В. З. Нестайко ; худож. Н. О. Бендус-Петровська. – Київ : Майстер-клас, 2012. – 64 с.

Перед героями цієї історії стоїть непросте завдання – перетворити неслухняного капризулю Олексія-Плаксія на гарного малюка Лесика-Веселесика. Досягти мети допоможуть лише дружба, добро і наполегливість.

 

 


Пригара, Марія. Михайлик – джура козацький : історична повість : для мол. та серед. шк. віку / М. А. Пригара ; худож. С. П. Караффа-Корбут. – Київ : Веселка ; Тернопіль : Джура, 2004. – 146 с.

Ця гостросюжетна історична повість Марії Пригари розповідає про долю малого козацького джури Михайлика, його пригоди на Січі та участь у боях під Хотином, про непрості стосунки двох славетних отаманів – Петра Сагайдачного і Яцька Бородавки, які очолювали козацьке військо в боях проти польських і турецьких загарбників.

 

 

 


Потапова, Алла. Марійка та Чирлик : [повість-казка : для мол. шк. віку] / А. В. Потапова ; худож. І. Коцар. – Київ : Зелений пес, 2005. – 112 с.

Що робити, коли батьки залишили тебе вдома самого? Та що завгодно! Наприклад, запросити в гості доброго чарівника, пригостити компотом страшну Чорну Хустку, а потім усією відчайдушною компанією податися просто в підземелля до жорстокого мага Злобса, А далі… Про те, що може статися далі, краще не розповідати. Про це краще прочитати у веселій книжці Алли Потапової “Марійка та Чирлик” – задоволення гарантовано!

 

 


Процюк, Степан. Марійка і Костик : [повість : для мол. та серед. шк. віку] / С. В. Процюк ; худож. О. Полоскіна. – Київ : Грані-Т, 2008. – 64 с.

Про кохання Марійки і Костика, здається, знала вся школа. Поза очі їх називали Ромео і Джульєттою. Їм заздрили, чинили перешкоди й не хотіли зрозуміти. Однак від того вони ще дужче вірили у своє кохання, а тому ця історія має інший фінал, аніж у шекспірівських героїв. Марійка і Костик не чекали на нього, а воно раптом прийшло. На нього ніхто не чекає, адже воно Перше. Несміливе, полохливе і до кінця не усвідомлене.

 

 


Санчес Веґара, Марія Ісабель. Марія Кюрі : [літер.-худож. вид. : для дітей дошк. та мол. шк. віку] / М. І. Санчес Веґара ; пер. з ісп. М. Пухлій ; худож. Фрау Іза. – Київ : КМ-БУКС, 2018. – 28 с. : іл. ; 25 см. 

Ця книга – гарний початок для подальшого ознайомлення із біографією видатної жінки-науковця. У книжці усі віхи життя Марії Кюрі викладено послідовно: від шкільних років до визнання її досягнень науковою спільнотою та всім світом. Показано навіть, як результати праці Марії Кюрі використовуються в сучасному світі, і які емоцій вона відчувала в різних життєвих обставинах.

Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.