Цитрусова аскорбінка

Шановні читачі!

На вулиці поступово стає тепліше, але час від часу зрадницький протяг знову змушує хворіти. Тому я вам сьогодні розповім про фрукт, який допоможе вам зміцнити ваш імунітет. Сьогодні мова піде про корисні властивості лимона.

Лимон – це дерево, яке росте в Азії. В наші дні цей жовтий цитрус вирощується на Кавказі, в Середземномор’ї і в Америці.

У м’якоті фрукта – лимонна кислота, саме вона лежить в основі фрукта. Шкірка багата флавоноїдами, ефірними маслами, пектиновими сполуками, харчовими волокнами, глікозидами, фітонцидами. У лимоні містяться такі вітаміни як: фолієва і аскорбінова кислоти, пантотенова кислота, вітамін Д, токоферол, тіамін, ретинол, піридоксин, рибофлавін, вітамін РР.

З мікроелементів лимона найбільшою цінністю користуються бор, залізо, мідь, молібден, цинк, фтор, марганець. Макроелементів також багато, серед них сірка, калій, хлор, натрій, магній, фосфор, кальцій та інші. У лимоні оптимально зосереджені білки, вуглеводи і жири.

Цей цитрус є чудовим профілактичним засобом від простудних захворювань. Він зміцнює імунну систему, підвищує опірність організму. Сік має ранозагоювальну і протизапальну дію, а також вбиває мікроби. Цедра лимона зменшує утворення газів і нормалізує роботу системи травлення.

Лимони відносяться до розряду алергенів. Тому не слід вживати ці плоди людям з алергією на цитрусові, а також особам із захворюванням нирок і дітям до трьох років. Оскільки лимони подразнюють слизові оболонки кишечника і шлунка, вони протипоказані людям при захворюваннях цих органів.

Ось і підійшла моя розповідь про сонячну  тропічну аскорбінку до свого логічного кінця. На цьому я з вами прощаюся. До нових зустрічей на сторінках про здоров’я!

Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.