“Солоні” правила

Привіт, юний кулінар!

Здавалось би, що може бути простіше….кинув грудку солі і все. Проте, не все так просто як здається. Аби правильно і смачно приготувати страву необхідно дотримуватися певних правил. Яких саме?
Читай…
1) При відварюванні макаронних виробів, вода повинна бути дуже солоною, багато кулінарів в книгах своїх пишуть: «на смак як океан». Макарони візьмуть стільки солі, скільки треба. Якщо ж недосолити макарони, а щедро посолити соус, страва буде здаватися надто солоною. Те саме стосується картоплі.
2) Не солять ті овочі, які збираються смажити, вони пустять сік і тоді, про хрустку кірочку можна буде забути.
3) Стравам які будуть подаватися холодними, потрібно більшої кількості солі ніж тим, які будуть подаватися гарячими. Наше смакове сприйняття холодних і гарячих страв відрізняється.
4) Квасолю, горох і сочевицю краще солити в кінці приготування. Інакше їх шкірка може зробитись надто жорсткою.
5) Салати зі свіжих овочів, за деякими винятками, краще солити перед подаванням до столу. Листя салату будуть хрусткішими і овочі не пустять сік.
6) Салати зі свіжих овочів, за деякими винятками, краще солити перед подачею. Листя салату будуть більш пружніми і овочі не пустять сік.
7) Якщо посолити баклажани або кабачки за 30 хвилин до приготування, з них вийде гіркота. (Потім овочі потрібно промити під холодною проточною водою). Хоч ті баклажани, які вирощуються в сучасних умовах, практично не мають гіркоти і солити їх не обов’язково.
8) М’ясо або рибу краще солити заздалегідь, щоб було достатньо часу для процесу, який можна назвати зворотний осмос. Спочатку під дією солі волокна випускають сік, а потім потроху його вбирають. Або ж, якщо просто не встигли, чи не спланували, соліть безпосередньо перед приготуванням.

Твори смачно!

Джерело: https://picantecooking.com/ua

 

Джерело: https://picantecooking.com/ua

 

Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.