Привіт, юний кулінар!
Раді вітати тебе на нашій сторінці! Чим пахне смачна бабусина випічка? Звичайно ваніллю. Але в основному додають не справжню ваніль, а ванільний цукор. Як відомо, ванільний цукор або ванілін, немає нічого спільного з натуральною ваніллю. Запах в них лиш трішки подібний, а те, що бабусі так люблять досипати до випічки, ніщо інше як чиста хімія. Справжній ванільний цукор дуже легко приготувати дома.
Й для цього не потрібна буде велика кількість справжньої ванілі, як для ванільного екстракту, а результат тебе точно потішить. Такий цукор може бути ідеальним подарунком для когось, хто любить пекти.
Приготовлений за цим рецептом домашній ванільний цукор має досить грубу консистенцію, хоч після перетирання, він і так дрібніший ніж звичайний цукор. При потребі дрібнішого ванільного цукру, можна використати цукрову пудру, але слід пам’ятати, що в магазинній цукровій пудрі міститься крохмаль, щоб вона не збивалась. Можна також партіями розтирати цукор в кавомолці.
Зберігати домашній ванільний цукор можна вічно, в посуді, що герметично закривається. Але через кілька місяців, аромат почне поступово зникати.
Для приготування домашнього ванільного цукру знадобиться:
- 400 грам цукру
- 1 стручок ванілі (можна купити у великому супермаркеті, або невеличких магазинах чи ятках зі спеціями)
1) Стручок ванілі розріж навпіл, вишкреби зернята (зберігаючи їх), а стручок крупно поріж. Поклади разом з цукром та зернятами ванілі в чашу блендера.
2) Добре перетри усе разом, хвилин 5-6 в інтенсивному режимі. Якщо блендер нагрівається, можна робити перерви в перетиранні.
3) Цукор просій крізь сито, а рештки ванільного стручка, що можуть залишитись в ситі, використовуй для приготування ароматного чаю, тощо.
Переклади домашній ванільний цукор в банку й використовувати за призначенням.
Смачного!
Джерело: https://picantecooking.com/ua
Залишити відповідь