В джунглях Бірми

На Південному сході Азії розкинулась мальовнича, вкрита пишними ланами та непрохідними джунглями Бірма. Надра її ховають величезні запаси цинку, срібла, нафти, а поля дають щедрі врожаї тютюну, рису, бавовни.

Через Бірму проходять шляхи з Китаю до Індії, до Пакистану. Географічне положення та багатства Бірми завжди розпалювали апетити європейських та американських колонізаторів. Ще в минулому столітті англійці силою зброї поневолили бірманський народ. Вони  винищували природні багатства цієї країни, ганьбили все національне, самобутнє.

Але свободолюбиві бірманці не хотіли коритися. Після тривалої боротьби, більше ніж через століття, вони визволилися від іноземного гніту. В 1948 році народ проголосив свою країну незалежною.

У бірманців багатий і прекрасний фольклор. Чудові народні казки, які протягом тисячоліть передавалися з уст в уста, лише в 1948 році були зібрані і записані англійською мовою ректором рангунського університету Маунг Хтін Аунгом. Відтоді вони стали відомі далеко за межами Бірми.

До цього видання включено фантастичні, гумористичні казки та казки про тварин. В цих мудрих, дотепних творах відбито своєрідний колорит, неповторну красу бірманського фольклору. Тут народний розум та кмітливість змагаються з грубою силою та підступністю і завжди перемагають.

Рубрика: Книжкова варта
Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.