Ярослав Стельмах

Привіт, друже!

Сьогодні ми ближче познайомимось з чудовим письменником Ярославом Стельмахом.

Ярослав Стельмах народився в Києві, у сімї відомого українського письменника Михайла Стельмаха.

З дитинства мав різнобічні інтереси: захоплювався спортом, музикою, іноземними мовами. Пізніше, згадуючи свої дитячі роки, літератор зазначить: «Спочатку займався плаванням, потім гімнастикою, а з боксу та боротьби здобув навіть спортивні розряди. Грав на фортепіано, любив гітару».

Особливі успіхи мав письменник у вивченні іноземних мов, які цікавили його змалку. На час закінчення інституту Ярослав мав уже кілька друкованих перекладів з англійської мови.

Незважаючи на відчутний успіх перекладача та драматурга, несподівано навіть для самого себе Ярослав Стельмах почав писати твори для дітей. Уміння змалювати літературних героїв справжніми, колоритними, яскравими приваблює твоїх ровесників, тому вони залюбки читають чудові романтичні книги Ярослава Стельмаха для дітей — «Манок», «Якось у Чужому лісі», «Найкращий намет».

Як і твори Всеволода Нестайка та Віктора Близнеця, повісті Ярослава Стельмаха написані для того, щоб допомогти тобі, друже, розібратись у складному світі, повірити в лицарські закони добра, справедливості, надійності в дружбі, переконатись у власній силі.

Ярослав Стельмах — лауреат літературних премій імені Івана Котляревського та Миколи Островського.

П’єси «Привіт, синичко!» та «Запитай колись у трав» були перекладені багатьма мовами і входили до репертуару сорока театрів світу.

Чи знаєш ти, що…

Першою книжкою Ярослава Стельмаха є збірка оповідань «Манок». Для наймолодших читачів письменник написав п’єси: «Митькозавр із Юрківки», «Вікентій Прерозумний». На дозвіллі радимо почитати ці твори.

Прослухати кілька оповідань зі збірки « Манок» можна тут

http://chl.kiev.ua/pub/Publication/Show/711

 http://chl.kiev.ua/pub/Publication/Show/710

Рубрика: Книжкова варта
Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.