Привіт, юний кулінар!
Осінь – чарівна пора року. Саме в цей час дозрівають жовтогарячі плоди гарбуза. Надзвичайно корисний, яскравий і смачний, а скільки смаколиків можна з нього приготувати!
З гарбуза готують різні страви: другі, соуси, напої і навіть десерти. Мало того, що він дуже корисний і його рекомендують споживати навіть у сирому вигляді, гарбуз до всього має ніжний солодкуватий смак і може зберігатися цілий рік. Цей овоч чудово поєднується з іншими овочами, так і з м’ясом, куркою, злаками і кисломолочними продуктами.
Ось саме тому ми і підготували для тебе цікавий рецепт одного з таких гарбузових смаколиків
До твоєї уваги, рецепт надзвичайно корисних оладок. Спробуй приготувати! Проте, мабуть, тобі знадобиться допомога когось із дорослих, адже почистити гарбуз від шкірки справа не з легких
Тобі знадобиться:
– 400 грамм гарбуза;
– 1 яблуко;
– 2 яйця;
– 1 склянка борошна;
– 0,5 склянки кефіру;
– 2 столові ложки цукру;
– 3-4 столові ложки олії, кориця на кінчик ножа, сіль за смаком.
Розпочинаємо приготування:
Яблуко і гарбуз помий, очисти від шкірки і насіння.
Яблуко і гарбуз натри на крупній тертці. Змішай яйця, цукор, сіль, корицю, кефір, додай борошно і перемішай. Додай в тісто гарбуз, яблуко і ще раз перемішай.
Ложкою акуратно викладай оладки з гарбуза і яблука на трохи розігріту сковороду з олією.
Смаж оладки з гарбуза і яблука на слабкому вогні під кришкою з двох сторін до готовності 4-5 хвилин.
Зняті зі сковороди оладки з гарбуза і яблука помісти на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.
Подавайте оладки з гарбуза і яблука гарячими зі сметаною, варенням або медом.
Смачнюща страва виходить!
Джерело: smakuivdoma.com.ua
Залишити відповідь