11 шкільних обідів з різних країн світу

Привіт друже!

Вітаємо тебе з початком нового навчального року! Ти знову зустрінешся зі своїми шкільними друзями, на тебе чекають нові знання і відкриття. З кожнем днем ти дорослішаєш і стаєш ще гарнішим і розумнішим. Аби на все це вистачило сил необхідно правильно і збалансовано харчуватися. Чи береш ти з собою перекус до школи? Можливо ходиш обідати до шкільної їдальні? А цікаво, що їдять на одід твої однолітки в інших країнах світу?

Давай дізнаємось…

Іран

За законом всім дітям до 14 років в Ірані щодня покладається кухоль молока, трохи фісташок, свіжі фрукти і бісквіт. Але мами часто дають їм ланчбокс з собою. У цьому — рис, помідор і кебаб з ягняти.

Південна Корея

Система шкільного харчування в Південній Кореї — одна з кращих в світі. У нижніх великих отворах, як правило, розташовують суп і гарнір (зазвичай рис), у верхніх — салати, морепродукти, овочі і фрукти. Худим дітям дають риб’ячий жир в мірних ложки. Популярні страви: кімчі, кунжутне листя, фаршировані рисом під медовим соусом, суп з картоплі і гарбуза, оладки з зеленим цибулею, перцем і восьминогом, салат із огірків та моркви.

Японія

Підхід до харчування приблизно такий же, як у Південній Кореї: обов’язково гарячий суп, рис, щось м’ясне, салат і молоко. Школярам можна приносити свою їжу, поки вони не перейдуть в старші класи. В їдальнях немає автоматів з їжею. Школярі не їдять в їдальні. Вони одягають білі халати, забирають їжу і накривають стіл у навчальному класі.

Великобританія

Смажена картопля, морква, рисова каша, овочевий салат, фрукти і бельгійська вафля в шоколадній глазурі. Бюджет багатьох шкіл обмежений, тому дітям частіше пропонують фастфуд. Діти люблять його, він дешевий у приготуванні.

США

Ось так виглядає ланч в штаті Юта. Персики, кукурудза, курка і суп. В американських школах харчування різне. Часто це фастфуд і напівфабрикати, які люблять діти: нагетси, картопля фрі, піца. Батьки частіше дають дітям в школу лачнбоксы.

Туреччина

Ланч, приготовлений вдома для школяра. Житній хліб, волоські горіхи, виноград, яблуко, гранат і кефір. Все, що стимулює роботу мозку.

Таїланд

В меню сьогодні свинина в кисло-солодкому соусі, рис і пудинг в бананових листах.

Франція

Ланч в школі на заході Франції. Риба, шпинат, картопля, салат, сир і хліб. Вважається головним прийомом їжі протягом дня. Перерва на ланч триває від години до двох. Школярам дозволяється йти додому в цей період.

Фінляндія

Фінляндія відповідально підходить до питання харчування школярів. На кожну дитину покладаються снеки під час ранкових і вечірніх занять, а також обід. Діти обідають у їдальні, кожен самостійно вибирає із запропонованого різноманіття страв. Кожна школа йде назустріч, якщо у дитини спеціальна дієта за станом здоров’я або релігійними переконаннями. На картинці: тефтелі м’ясні під соусом, картопля, салат, мюслі.

Угорщина

Тут дітей годують щільно. Ланч складається з супу з локшиною, тушкованої квасолі з м’ясом і горішків на десерт.

Ізраїль

Свіжі фрукти, батончик з мюслі, солодощі та бутерброди з хлібних коржів.

 

Джерело: http://mapme.club

Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.