Рубіновий салат

Привіт, друже. 

Чи знаєш ти, який овоч є одним з найкорисніших і має неймовірний червоний колір? Звичайно буряк! Різноманітність користі, яку дарує буряк організму, виникає від багатства його складу у вигляді вітаміну С, вітаміну А (на які особливо багате його бадилля), вітаміну В9 (фолієвої кислоти), вітамінів групи В і PP, фосфору, йоду (даний овоч вважається лідером серед своїх побратимів по його змісту), кальцію, заліза, міді, магнію, калію, каротиноїдів, клітковини, лютеїну, корисних флавоноїдів. Стільки користі в цьому корнеплоді  робить його одним з найцінніших продуктів у нашому харчуванні. Рецептів страв, яких можна приготувати з буряку надзвичайно багато, і ось один із них….

Тобі знадобиться:

  • 2 невеликих буряки;
  • 50 граммів грецьких горіхів;
  • невеликий пучок кропу.

Заправка:

  • 2 столові ложки оливкової олії;
  • 2 чайні ложки бальзамічного або виноградного оцту;
  • 1 чайна ложка рідкого меду;
  • сіль;
  • перець;
  • готова суміш прованських чи італійських трав.

Спосіб приготування:

Буряк відвари до готовності або ж загорни у фольгу та запечи в розігрітій до 200 градусів духовці 1,5-2 години.
Готовий буряк охолоди та натри на крупній тертці.
Горіхи дрібно поріж або змели в блендері, але не занадто дрібно.
Кріп наріж.
Для заправки змішай в склянці всі складники, ретельно вимішай.
Всі складники переклади в салатник, заправ заправкою, посоли, поперчи, додай трав, ретельно вимішай.
Ось і все, наш рубіновий салат готовий. За бажанням, можна додати трошки бринзи, або сиру фета.

Смачного!

Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.