28 квітня – Всесвітній день охорони праці

За ініціативою Міжнародної організації праці (МОП) для привернення уваги світової спільноти до питань охорони праці та смертності працівників на робочому місці щорічно, починаючи з 2002 року, понад 100 країн світу 28 квітня відзначають Всесвітній день охорони праці.

Указом Президента України від 18 серпня 2006 року №685/2006 день об’єднання людей навколо проблеми збереження життя і здоров’я  працівників офіційно визнаний в Україні – 28 квітня. Наша держава разом з усім світом відзначатиме 28 квітня Всесвітній День охорони праці.

Цього року девіз Всесвітнього дня охорони праці “Захищене і здорове покоління” збігається із завданням й метою Всесвітнього дня боротьби із дитячою працею, який відзначають 12 червня.

Забезпечення гідних і безпечних умов праці передбачено в Національній доповіді Уряду України «Цілі сталого розвитку: Україна», що була представлена 15 вересня 2017 року. У цьому документі визначено показники досягнення цілей сталого національного розвитку до 2030 року з урахуванням глобальних орієнтирів і принципів та суспільної думки щодо майбутнього країни.

Одна із цілей – гідна праця та економічне зростання, її реалізація в інтересах молодого покоління потребує узгодженого комплексного підходу до викорінення дитячої праці та популяризації культури профілактики безпеки і гігієни праці.

З цієї нагоди пропонуємо вам ознайомитися з інформаційним матеріалом на цю тему.

Брошура “Поліпшення безпеки та охорони здоров’я молодих працівників”

Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.