Імбирний напій

Привіт друже!

Цими морозними днями так не хочеться покидати домівку і йти до школи, а ще й ця застуда підступає у самий не підходящий момент. Як же бути?

На допомогу тобі прийде цей чудодійний напій, який є надзвичайно корисним, адже в ньому міститься імбир. А це коріння здавна славилося своєю чудодійною силою….

Цей напій можна без перебільшення назвати чудовим і розповідати про нього дуже довго. Справа не тільки у його чудовому смаку, просто всі його складові володіють якимись корисними властивостями. Мед і лимон (або лайм) в поданні особливо не потребують, всім відомі їхні антизастудні якості. 

Вживати імбирний напій можна як у гарячому, так і в прохолодному вигляді. І в тому і в іншому випадку він буде приємний на смак. 

На 4 порції тобі знадобиться:

  • свіжий корінь імбиру (7 см);
  • 1 лимон;
  • 100 граммів меду.

Спосіб приготування:

Закип’яти літр води, додай туди очищений і нарізаний поперек волокон імбир. Прибери каструлю з вогню і дати настоятися 10-20 хвилин. 

Лимон вичави в імбирний відвар і поклади його туди разом з цедрою (можна замінити лайм).

Дай напою ще трошки відстоятися, адже в гарячу воду мед додавати не можна, бо зникають всі його корисні властивості. 

Додай мед, добре розмішай і проціди готовий напій.

Май на увазі, що відразу після приготування напій буде каламутним від лимона і меду, а якщо дати йому відстоятися — він стане прозорим.

Смачного! Не хворій і хорошого настрою!

 

Джерело: http://smachni-recepti.pp.ua

Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.