Як любити дитину

Корчак, Януш (Ґольдшмідт, Генрик ; 1878-1942).

Як любити дитину / Я. Корчак ; пер. з пол. О. Замойської. – Харків : КК “Клуб Сімейного Дозвілля”, 2016. – 208 с.

Про те, як правильно виховувати дитину, написано дуже багато, але як правильно її любити? Дуже часто любов до дитини тісно пов’язана з егоїзмом батьків. не всі усвідомлюють, що дитина – це особистість, яка не належить нікому, та що кожна людина заслуговує на повагу. Головна ідея автора дуже проста: той, хто виховує дитину, повинен її любити. Проте цього ще треба навчитися.

Ім’я Януша Корчака відоме у всьому світі. Його вважають одним із засновників руху із захисту прав дитини та предтечею сучасної педагогіки. А його книгу «Як любити дитину» називають педагогічним Євангелієм ХХ сторіччя.

Головна ідея педагогіки Корчака – повага до дитини, до її думок і бажань, усвідомлення, що всі діти різні, що вони мають право вибору. Вдумливий психолог відкриває мотиви переживань і вчинків дітей, пояснює складні процеси формування особистості. У книжці немає догматичних наказів та суворих рекомендацій, але є відповідь на запитання, які ставлять собі всі батьки, – що значить любити дитину та як це робити.

 

Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.