Історії про кучерявих

Усім привіт! Сьогодні хочу познайомити вас з незвичайними книжками української художниці, письменниці Мар’яни Прохасько.
Чому вони незвичайні, спитаєте ви? А тому, що в них зовсім не має тексту (назви книжок не беремо до уваги).
Ось вони!

 

 

 

 

 

 

Кучеряві – це, певно, і прізвище і певна ознака, оскільки йдеться про родину, що складається з чотирьох людей із кучерявим волоссям. Мама, тато, двоє дітей – дівчинка і хлопчик. У сі Кучеряві. Ще є пес, автомобіль і батьковий примірник Камю. Мар’яна Прохасько розповідає історії з життя традиційної родини з міста: перша книжка – про повернення з відпустки в горах, друга – про день, що мав би бути нудним, адже дощ, третя – про цінності й принципи, яких не було в попереднього покоління. Як-от не ставити ялинки на зимові свята, зберігати ліс, не підтримувати браконьєрів.

Ці книжки водночас і легші для прочитання і складніші.

Складніші, тому що треба вигадувати текст замість автора, включатися в оповідь, уявляти все нові й нові деталі у знайомих картинках.

Простіші – тому що це весело й не так набридає, як один і той самий текст. (Батьки занють, що  маленькі дітки часто люблять читати одні й ті самі тексти по багато-багато разів). І головне – читач не обмежений волею автора й вільний інтерпретувати картинки згідно зі своїми вподобаннями, переконанням і в міру свого життєвого досвіду.

Шановні бітьки!

Приходьте до бібліотеки, візьміть ці книжечки для  своїх  дітей та спробуйте прочитати або розповісти  їм бодай одну з цих історій. Або послухайте, як вони описують те, що бачать на ілюстраціях, і яка історія складається у них. Чи зробіть це разом.  І хоча ці пригоди про родину кучерявих, а ви не кучеряві зовсім,  я впвнений, що з вами, трапляються схожі пригоди. Отже, вам час познайомитися!

 

Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.