А ти знаєш, що…

123Сьогодні виповнюється 195 років Миколаївській астрономічній обсерваторії.  Її засновано 1821 року для навігаційних потреб флоту. Ідея створення обсерваторії належала О. С. Грейгу,  головному командиру Чорноморського флоту і портів, військовому губернатору Миколаєва і Севастополя. Проект будівлі у стилі модного на той час класицизму виконав головний архітектор Чорноморського адміралтейства Ф. І. Вунш. Місцем для споруди він вибрав вершину Спаського кургану – найвищого пагорба молодого міста, це 52 м над рівнем моря. А першим директором Миколаївської обсерваторії став Карл Кнорре.

Нині багато що знаходиться практично в тому ж вигляді. В оточенні парку обсерваторія виглядає урочисто і велично, як і в ті далекі часи. Мешканці й гості міста з великим зацікавленням відвідують цей унікальний об’єкт – зразок органічного поєднання історико-культурної пам’ятки і науково-дослідної установи. Тут панує атмосфера вічних, невмирущих цінностей.

Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.