Чи знаєте ви, друзі, що таке Терменвокс?

it_2_1_2012

Це перший  електронний музичний інструмент, який зацікавив багатьох композиторів. Його створив в 1919році  Лев Термен в Санкт-Петербурзі.

a650ce63af870b0f5c1f19d7854e8de2

Спочатку інструмент носив назву етерофон, але пізніше був перейменований у терменвокс. Терменвокс був інструментом, на якому вперше можна було виконувати музичні твори, а не просто створювати шуми. Він також був першим в історії людства музичним інструментом, на якому можна було грати, не торкаючись руками.

В перших, класичних моделях, створених самим Львом Терменом, керування звуком відбувається в результаті вільного переміщення рук виконавця в електромагнітному полі поблизу двох металевих антен. Виконавець грає стоячи. Зміна висоти звуку досягається шляхом піднесення руки до правої антени, в той час як гучність звуку керується за рахунок наближення іншої руки до лівої антени. Саме ця модель терменвокса отримала найбільш широке поширення в світі.

           2e651d453c7edb080009e2c9cc67cab3

Виглядає гра на терменвоксі дуже незвично. Однією рукою музикант змахує біля однієї антени, знижуючи або підвищуючи частоту звуку, а другою — біля іншої, регулюючи гучність.

Цей музичний інструмент може звучати як скрипка, віолончель, флейта і т. д.

Ось такий він незвичайний – терменвокс!

Etherwave_Theremin_Kit

Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.