Казочки – куцохвостики

stari_lev_14Веселий привіт нашим найменшеньким РОЗУМНИКАМ і РОЗУМНИЧКАМ! Сьогодні ми хочемо вам порадити  про­читати дуже класну і розумну книжку. Називається вона «Казочки-куцохвостики». А написала її відома українська дитяча письменниця Зірка Захаріївна Мензатюк.

Мензатюк З.З. Казочки – куцохвостики/ намалювала С. Хміль. — Л. : Вид-во Старого Лева, 2006. — 32 с. : іл.).

«Казочки – куцохвостики» – перша з книжок-“лауреатів” письменниці.

У вас може виникнути запитання: «Чому куцохвостики?». А тому, що вони короткі за сюжетами. До того ж їх у збір­ці небагато — усього дванадцять. І написано їх для дошкільнят.  Любі чи­тайлики, ви вже гарно читаєте? І багато чого знаєте? Тож ці казочки  ще до­дадуть вам багато цікавих і корисних знань, про які ви змо­жете розповісти своїм молод­шим братику,сестричці чи друзям.

Image0113У кожній із цих казочок розповідається про зовсім різне. Але у половині із них є один і той же персонаж — допит­лива дівчинка Марійка. Ось, наприклад, казочка «Україн­ський прапор». Коли Марійка малювала, то їй найбільше сподобалось поєднання блакитної та жовтої фарб. Бо, виявляється, разом вони дають зелену барву, а кожна окремо «…як сонечко з небом. Як волошка з пшеницею. Як наш український прапор».

Ви, звичайно ж, знаєте, коли у вас день народження. Знаєте, що це буває якогось числа, місяця і один раз на рік. А от із казочки «День народження Місяця» ви дізнаєтеся, що супутник нашої планети Земля, той, який на небі, виявляється, має аж дванадцять днів народження. Бо він щомісяця народ­жується новий. Але ж він буває старий і молодий. І в обох випадках він на небі мов серпик. Як же дізнатись, коли він старий, а коли молодий? От коли ви прочитаєте цю казку, то завжди знатимете, коли у Місяця день народ­ження.

А ще із цієї збірки ви багато дізнаєшся про цифру сім. Виявляється, у нашому житті із цією цифрою багато що пов’язано. Про неї письменниця написала чотири казки. Називаються вони «Сім днів», «Сім барв», «Сім нот» та «Сім зірок». Коли ви їх прочитаєте, то вивчите назви днів тижня, назви кольорів веселки, розміщення зірок у сузір’ї Великої Ведмедиці, а також назви нот, яких всього є лише сім, але з них складено «…усі пісні і всі мелодії, що їх придумали люди».

Image0114   Image0115   Image0119

Сподобаються вам також вигадливі, добрі і веселі малюнки художниці Світлани Хміль, уміщені в книжці. Розглядаючи їх, ви побачите, який із пальчиків найважливіший, скільки барв у веселки, і які дні тижня отримали свої імена, і ще-ще багато для вас нового і цікавого.

Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.