Ангел Золоте Волосся!

   890Мензатюк, З. З. Ангел золоте волосся [Текст]: [повість для серед. шк. віку] / З. З. Мензатюк [худож. Оформ К. Штанко]. – 2 –ге вид. переробл. – Львів. – вид-во Старого Лева, 2014 . – 126 с.

Привіт всім! Я, Почитайка,  пропоную вашій увазі пригодницьку повість відомої української письменниці Зірки Мензатюк «Ангел Золоте Волосся». Вона вийшла з друку напередодні Різдва, і хоча події в ній відбуваються не в цю пору, та книжку можна вважати справді різдвяною – адже авторка запрошує своїх читачів у диво. Четвертокласниця Галя і не сподівалась зустріти ангела, але одного дня, коли їй на душі було надзвичайно важко, у кімнаті вона побачила Ангела Золоте Волосся, який наче злинув з давньої ікони.

Вона дуже хотіла, але не наважувавлася, попросити його про найважливіше – аби її маленький братик, що зламав ногу, нарешті одужав. Тим часом ангел запрошує дівчинку в мандрівку у далеке минуле (як виявляється, в Київ 11 століття!), щоб познайомити її з хлопчиком-ровесником, який має одне найбільше прагнення – малювати. Отак разом з ангелом та Галею і читачі книжки дізнаються про видатного київського митця-іконописця Алімпія, про якого згадується в Києво-Печерському патерику. Спершу дівчинка не зовсім розуміє, яка була мета цих мандрів і навіть не знає, що знову побачить митця, але вже не хлопчиком, а літнім ченцем, і дізнається про його ікони і дар зцілювати. Втім, я не хочу переказувати сюжет, бо читати буде не так цікаво. Просто хотіла наголосити: дуже важливо, що авторка, пропонує малим читачам інтелектуальну та духовну пригоду! Адже Галя глибше пізнає себе та оточуючих, вчиться по-новому сприймати вчительку, однокласників, свою родину, аналізувати свої вчинки, будує власну «шкалу цінностей».

Рубрика: Хіт-книга  Метки:
Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.