Загадкова історія про Маленького Мука!

 

     muk  Гауф, В. Малий Мук: казки / В. Гауф ; пер. з нім. І. Андрущенко; ілюстр. О.Чичик. – К.: Країна Мрій, 2011. – 288с.: ілюстр.

Вітаю всіх я, Почитайка! Що може бути приємнішим, ніж вихідні дні, проведені у компанії з цікавою книгою, тим більше, якщо ця книга – казка, та не одна, а ціла скриня  казок. Пропоную вашій увазі книгу «Маленький Мук» німецького письменника Вільгельма Гауфа, який жив і творив на початку XIX сторіччя. Його казки  перекладено багатьма мовами світу, і їх читало багато поколінь дітей у багатьох країнах. Минуло вже майже двісті років від того часу, як ці казки були вперше надруковані, а їх і далі видають, і далі читають. Ось, одна із казкових історій.

   У одному великому місті жив колись швець Фрідріх зі своєю дружиною Ганною. Цілісінький день він сидів біля вікна і латав черевики і туфлі. А Ганна продавала на ринку городину й садовину, які росли під будиночком. Жінка вона була чепурна, вміла красиво розкласти товар, отож покупців у неї не бракувало. У Ганни і Фрідріха був син Якоб – стрункий, красивий хлопчина, доволі високий,як на свої 12 років. Зазвичай він сидів поряд з матір’ю  на базарі. Він допомагав покупцям донести додому овочі. Одного разу до них на ринку підійшла стара жінка, яка стала ганьбити товар. Між хлопцем і старою жінкою виникла суперечка. Як пізніше виявилося, жінка була відьмою. Шляхом обману вона заманила хлопця у свій дім на довгих сім років. Що трапилось далі з Якобом? Як він втік від відьми? Як склалось подальше його життя? Про все це ви дізнаєтесь, прочитавши цю загадкову історію до кінця.

   Крім неї, у книзі багато інших казок. Вони  не схожі одна на одну, серед них є і сумні, і веселі, і повчальні, і таємничі. Проте, всі вони без винятку добрі. Ви прямо зараз зможете в цьому переконатися. Сідайте зручніше. Подорож починається…

Рубрика: Хіт-книга  Метки:
Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.