Архив за 18 Чер 2020
18
Чер 2020
Чер 2020
18
Чер 2020
Чер 2020
18
Чер 2020
Чер 2020
Шановні читачі!
Радий знову вас бачити на сторінках блогу про здоров’я. Сьогодні я вам розповім про добре відомий вам фрукт, який щоліта присутній на вашому столі. У різних країнах його називають: жовтосливником, морелью, урюком та вірменським яблуком. Нам він відомий як абрикос.
У плодах абрикоса є цукор, інсулін, лимонна, винна і яблучна кислоти, дубильні речовини, крохмаль, вітаміни групи В, С, Н, Е, Р, провітамін А, залізо, срібло, калій, магній, фосфор. Мікроелементи представлені солями заліза і сполуками йоду, якого особливо багато у вірменських сортах абрикоса. Тому систематичне вживання абрикосів дозволяє попередити захворювання щитовидної залози.