Вірменське яблуко

Шановні читачі!

Радий знову вас бачити на сторінках блогу про здоров’я. Сьогодні я вам розповім про добре відомий вам фрукт, який щоліта присутній на вашому столі. У різних країнах його називають: жовтосливником, морелью, урюком та вірменським яблуком. Нам він відомий як абрикос.

У плодах абрикоса є цукор, інсулін, лимонна, винна і яблучна кислоти, дубильні речовини, крохмаль, вітаміни групи В, С, Н, Е, Р, провітамін А, залізо, срібло, калій, магній, фосфор. Мікроелементи представлені солями заліза і сполуками йоду, якого особливо багато у вірменських сортах абрикоса. Тому систематичне вживання абрикосів дозволяє попередити захворювання щитовидної залози.

Вітаміни С і А, що містяться в абрикосах, борються зі старінням, роблять шкіру гладкою і зменшують плями і нерівності.

Серед усіх можливих фруктів абрикос містить рекордну кількість калію, який відповідає за оздоровлення судин і нормалізації кров’яного тиску. Доречі, наявний в них магній сприяє підвищенню артеріального тиску. При гіпертонії найкраще вживати свіжі та стиглі плоди.

Абрикос сприятливо впливає на підвищення в крові гемоглобіну, зміцнює імунітет і є профілактичним засобом проти хвороб щитовидної залози, серцево-судинних захворювань, сприяє поліпшенню роботи серцевого м’яза. Крім того, абрикос знижує рівень холестерину і не дає утворитися холестериновим бляшкам на стінках наших судин, виводить токсини з організму.

Абрикос добре діє на мозкову активність, сприяючи її підвищенню, покращує пам’ять, тому абрикос показаний всім, хто займається інтелектуальною працею.

Також абрикос – відмінне проносне. Він, як у свіжому, так і в сушеному вигляді дозволяє скинути пару кілограмів природним шляхом і допомагає при захворюваннях шлунково-кишкового тракту.

Також абрикос відмінно працює, як антимікробний і бактерицидний засіб. Його рекомендують особливо під час гнильних процесів у шлунку. Ядра абрикосової кісточки часто використовуються як відхаркувальний і заспокійливий засіб при кашлі і бронхіті.

Незважаючи на те, що абрикос має стільки корисних властивостей, він не рекомендується людям з цукровим діабетом, так як в його складі знаходиться велика кількість фруктози. Не варто вживати абрикос при слабкій роботі щитовидки, гепатиті (вітамін А в його складі не засвоюється, що може спричинити за собою неприємні наслідки) і низькій кислотності шлунка. Також вживання гіркої абрикосової кісточки може викликати сильне харчове отруєння. Тому варто бути уважним і не їсти ці кісточки.

Ось і підійшла моя розповідь до свого логічного кінця. На цьому я з вами прощаюся до наступного тижня. До нових зустрічей на сторінках блогу про здоров’я!

Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.