Товариство Червоного Хреста інформує

         БезымянныйСИЛА    ГУМАННОСТІ.

Із року в рік Миколаївська обласна організація Товариства Червоного Хреста відзначає досягнення та вирішує цілу низку проблемних питань, але загальнолюдські цінності доброта та милосердя залишаються вічними.

Так і в минулому 2012 році, міськрайонні організації Товариства, відповідно до своїх гуманітарних загальновизнаних принципів допомагали знедоленим людям, зменшували їх страждання, підтримували їх здоров,я та вирішували ряд соціальних питань.

Організаційно кадрова робота на всіх рівнях спрямована на зміцнення Товариства, збільшення кількості первинних організацій (їх на сьогодні 1433), активізацію роботи міських і районних організацій, залучення населення, особливо молоді, в члени Товариства, охоплення становить  28  %.  Кращими по області, за підсумками року, це вже стає традиційно, визнанні Очаківська і Первомайська міські організації, та Новобуська районна організація.

В обласній організації налічується 117 ставок патронажних сестер: 82 медичних сестер і 33 молодших. Щорічно 8600 чоловік отримують адресну медичну та соціально-побутову допомогу. Протягом року було обслуговано 1879 немобільний хворий. Надано 560085 медико-соціальних послуг.

В 25 міських та районних організаціях функціонують 7 медико-соціальних центрів та 9 медико-соціальних кімнат, існують 31 пункти першої допомоги. На базі яких протягом року було надано 133193 медичних послуг та  66872 соціально-побутових послуг. Для покращення матеріального стану патронажної служби обласної організації були придбані медикаменти, прев,язочний матеріал, предмети індивідуального захисту, дезінфекційні розчини, медичні халати. Працівники сільської місцевості частково були забезпечені велосипедами та куртками. Вдосконалення та розширення патронажної служби, збільшення та покращення медико-соціальних послуг є значним вкладом  в державну програму  усунення бідності.

У кожній районній організації створені склади недоторканих запасів на випадок надзвичайних ситуацій. Важливим моментом в наданні першої необхідної допомоги є депоніровання грошових засобів для придбання необхідних речей  та продуктів харчування для потерпілих.

Дуже важливим розділом роботи  є проведення навчання населення надання першої допомоги в створених навчальних класах. Створені класи будуть використовуватися для практичного навчання населення надавати невідкладну допомогу, що сприятиме підняттю загального рівня обізнаності населення про важливість надання першої долікарської допомоги як у повсякденному житті, так і під час надзвичайних ситуацій.

З червня місяця 2011 року обласна організація Товариства Червоного Хреста України почала працювати над проектом «Зупинимо туберкульоз в Україні» при фінансуванні Глобального фонду за направленням «Медико-соціальний супровід та формування прихильності до лікування туберкульозу». Були навчені патронажні медичні сестри обласної організації та медичні сестри лікувальних закладів які проводять контрольоване лікування людей з факторами ризику. Медичні сестри займаються контрольованим лікуванням хворих 1,2,3 категорії в підтримуючої фазі, а бацилярних  з групи ризику які можуть перервати лікування. Всім хворим в період лікування, коли необхідне посилене харчування,  видаються продуктові набори. За період дії програми  видано 2520  продовольчих   наборів.

Виконання уставних завдань, конкретних програм по різним направленням діяльності Товариства залежить від матеріально-фінансових можливостей. Для ефективної допомоги необхідна міцна матеріальна база. Тому сферою особливої уваги обласної організації був грошовий дохід та натуральний.

Одним із надійних шляхів доходу Товариства є членські внески. Тому прикро коли в лиху годину людина звертається за допомогою до Червоного Хреста, сама при цьому за все життя ні єдиного разу не внесла свій скромний внесок, який на сьогодні складає 17 копійок за місяць. Чомусь милосердя та благодійність залишається у нас на задньому плані.

Для залучення додаткових грошових та натуральних ресурсів активно використовується місячник Червоного Хреста. В 2012 році він пройшов під гаслом «Милосердя не має віку й статі. Приєднуйся до Червонохресного руху». В цьому році місячник пройде під гаслом «Сила гуманності».

Заслуговує уваги робота по впровадженню з молоддю, робота по впровадженню міжнародного гуманітарного права, інформаційно-пропагандистська робота. На базі загальноосвітньої школи № 48 працює музей ВВВ «Милосердя», на  базі Будинку творчості та юнацтва «Космос» працює «Євроклуб», працюють створені студентами вищих навчальних закладів міста мобільні лекторські групи, в школах проводяться уроки міжнародного гуманітарного права. Все це говорить про активну участь молоді в Червонохресному русі. В питанні  виховання у молоді  милосердя, благодійності, почуття відповідальності за своє здоров,я та здоров,я близьких людей в прагненні здорового способу життя велику роль відіграє тісна співпраця з обласною дитячою бібліотекою ім..Лягіна, де керівник закладу Жайворонок Т.А. сама дуже активна та відповідальна людина. Молоді волонтери активно приймають участь в проведені тематичних санітарно-освітніх, благодійних  заходах з організаціями Товариства Червоного Хреста області, та  в проведені місячників Червоного Хреста. Це насамперед студенти Миколаївського базового медичного коледжу, університетів ім.. Сухомлинського, П.Могили, інституту культури і мистецтва та інші. Протягом 2012 року за результатами проведених цих заходів  зібрано  1 671,6 тис. грн. натуральної допомоги яку отримали  21 872  чоловіка, членів Товариства Червоного Хреста.

Необхідно відмітити роботу по розшуку та встановленню родинних зв,язків. А це дійсна практична допомога по розшуку  і встановленню родинних зв,язків які були втрачені в результаті війни, військових конфліктів, стихійних випадках, втраті документі, які підтверджують факт перебування громадян України в містах позбавлення волі, полоні на період другої Мирової війни, розписку могил громадян України які загинули в період другої Мирової війни.

Обласна організація Товариства Червоного Хреста України немає ні каси, ні бюджету, для участі в програмах не виділяються кошти ні з обласного ні з місцевого бюджету. Все це негативно впливає на наданні допомоги тому хто її потребує. Все що зроблено по допомозі є великою працею людей які вже не мислять життя без милосердя та благодійності. Обласна організація Товариства Червоного Хреста України щиро дякує всіх хто приймав участь в долі най вразливіших верств населення, всім хто пов,язав свою долю з найгуманнішою у світі громадською організацією, та сподіваємося на подальшу співпрацю.

Рубрика: Здоров'я - INFO  Метки:
Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.