Фанам фантастики!

Пагутяк, Галина (Москалець, Галина). Королівство [Текст]: [фантастичний роман: для  серед. та ст. шк.. віку] / Г. Пагутяк. – 2 – ге вид., випр.. – Вінниця: Теза; Харків: Фоліо, 2010. – 382с.

Дорогі друзі! Для вас – нова книга Галини Пагутяк Королівство.

Мама саме була у відрядженні, коли почались усі ті дива. Спершу з’явився хлопець, який прикидався лисом, а був Принцем. Тоді наш кіт Фелікс заговорив. Зрештою відьми і все товариство Книголюбів намагалися викрасти книжку, яка виявилася чарівною. А далі… далі з’ясувалось, що це тільки початок пригод і що від нього залежить доля Королівства.

   Сюжет книги динамічний і справді захоплює. Ненав’язлива, проста мова, харизматичні герої – все це створює атмосферу справжньої казки. Письменниця передала атмосферу Львова настільки яскраво, що, здається, одразу можна буде впізнати місця, описані нею в книзі. Характери персонажів, їхній побут, життя – і тут, так чи інакше, непомітно вплітається древнє місто. Книга дуже реалістична. Життєві дороги багатьох героїв далеко не всипані перлами. Вони стикаються з необхідністю боротися за своє існування. Це стосується як головної героїні, мама якої працює у дитячому видавництві, так і сантехніка Мортіуса, який підробляє журналістом. Наша реальність, інколи жорстока та рутинна, у книжці прикрашається тиграми на балконі, вампірами-філософами, довгомудриками, з’їдликами, балакучими котами. Не обійшлося і без відьом. Хоча особливістю твору можна назвати те, що тут немає абсолютно поганих чи хороших персонажів.

   Головна героїня – смілива та вольова дівчинка Люцина. Спочатку вона здається замкнутою, слабкою. Але поступово перед читачем розкривається справжня сутність дівчини. Переборюючи різноманітні перешкоди на шляху до омріяного світу, вона разом з друзями показує приклад наполегливості, віри у поставлену мету.

 Книги відкривають перед людиною незвідані світи», – сказав Бенджамін Дізраелі. Саме це зробила для своїх читачів і  книга «Королівство».

Рубрика: Хіт-книга  Метки:
Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.