Зимова техніка безпеки

 

Тимофеев Александр   «Зимние игры». 15лет.   Преподаватель Кожемяко В.М.  Надворі зима, за вікном летять сніжинки, і ти з нетерпінням очікуєш прогулянок на вулиці, рухливих зимових ігор з друзями у дворі. Однак досвід останніх років свідчить, що саме в цей час людей починають атакувати небезпечні віруси, зокрема різноманітні віруси грипу. Тож якщо ти не хочеш стати жертвою цієї малоприємної хвороби, пропоную тобі дотримуватися кількох простих правил.

 

1. Бережи тепло!      Взимку треба одягати теплий одяг. Це правило знає кожен, та чомусь підлітки не дуже охоче його дотримуються. Ти скажеш: «Тепер немодно одягатись, як «капустина»»!Можливо ти не знаєш, але коли твій організм переохолоджується, віруси радо поспішають «познайомитися з тобою ближче». Адже, коли людина тривалий час перебуває на морозі, її організм втрачає здатність до вироблення інтерферону – потужної противірусної речовини. Найретельніше бережи ноги та поперек. Не варто нехтувати й головним убором.

2. Гайда на вулицю!      Частіше бувай на свіжому повітрі, дотримуйся режиму праці та відпочинку. Ковзани, сани чи просто гра в сніжки – далеко не повний перелік того, що можна робити взимку на вулиці. Холодна пора року – це не привід застрягнути вдома на довгі місяці. Навчання чергуй із відпочинком. Обов’язковою умовою твого здоров’я є достатній сон.

3. Бруду – бій!        Віруси найбільше «полюбляють оселятися» в місцях, де накопичується багато пилу. Тому вологе прибирання власного помешкання – неабиякий засіб боротьби з хворобами. Також потрібно якомога частіше провітрювати кімнату.

 Не забувай, що, повернувшись додому, слід обов’язково помити руки з милом. Це правило є актуальним для будь – якої пори року, а під час епідемії воно набуває особливої ваги. Як додатковий засіб боротьби з вірусами, повернувшись додому, можеш прополоскати рот настоєм календули, прополісу або хлорофіліпту.

4. Обережно – транспорт! Не торкайся носа, рота, очей під час поїздки в транспорті. У годину пік і здорові і хворі стоять близько один до одного. Тож імовірність підхопити інфекцію від свого сусіда в трамваї чи в маршрутці є досить високою. Тому не забудь узяти з собою вологі серветки, якими зможеш витерти руки, вийшовши з транспорту. Також ефективним засобом у боротьбі з вірусами є оксолінова мазь, якою слід змащувати ніс зсередини. Вкрита нею слизова оболонка носа стає майже несприйнятливою до вірусів, які просто гинуть. А найкраще у період епідемії взагалі відмовитися від громадського транспорту і ходити пішки. Так ти уникаєш контакту з хворими людьми, прогуляєшся і загартуєш свій організм.

 5. Часник – це сила! Щовечора з’їдай часточку часнику або салат зі свіжою цибулею. Не забувай про хрін, який є ефективним у боротьбі з вірусом грипу. Корисним буде прийняти курс вітамінів, зокрема, вітаміну С. А ще – їсти якомога більше фруктів, квашеної капусти, пити гарячий чай із калиною, чорною смородиною, малиною, обліпихою. Це допоможе підсилити імунітет.

 6. Рятуйте – інфекція!   Якщо ж є всі підстави припускати, що ти підчепив інфекцію, негайно лягай до ліжка! Пам’ятай, що переносити хворобу «на ногах» дуже небезпечно. Це може призвести до серйозних ускладнень. Пий багато рідини.  Перед сном приготуй собі  тепле молоко з медом, попар ноги в гарячій воді. При високій температурі попроси когось із батьків дати тобі жарознижувальний засіб. Якщо ж тобі вранці не стало легше – обов’язково звернися до лікаря, в жодному разі не займайся самолікуванням!

 Бачиш, всі поради досить прості. Дотримуйся правил «зимової техніки безпеки», і у вірусів шанси потрапити до твого організму суттєво зменшаться.

Будь здоровим!

 Звісно хворіти дуже неприємно, але у деяких випадках іноді трапляється ось що…

Рубрика: Здоров'я - INFO
Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.
Один отзыв
  1. Анабет :

    Прикольно вы пишете!А главное, полезная информация! Спасибо!

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.