Безпека на льоду

Взимку під час сильних морозів водоймища покриваються кригою. Дітлахи і дорослі радіють можливості погратися на льоду, влаштувати ковзанку, зайнятися підлідною ловлею риби.

Усе це –  дуже корисні й веселі заняття за умови, що товщина криги перевищує 15 сантиметрів. Інакше весела забава може обернутися трагедією.

Особливо небезпечно розпалювати на льоду багаття, бігати і стрибати по тонкій кризі, кататися на санчатах з берега на лід, ставати на крижини.

На око товщину льоду можна приблизно визначити за його кольором. Міцний лід зазвичай має зеленуватий або синюватий відтінок.  Лід білого або жовтуватого кольору менш міцний. Тонкий лід трапляється біля берега, заростей очерету та під снігом.

Тому, хто провалився під лід, дуже важко вибратися з ополонки, адже лід кришиться під вагою тіла. Щоб запобігти цьому, треба широко розвести руки в сторони, розпластавшись на льоду, і перекотитися на спину, щоб витягнути ноги. Чим більше ти розпластаєшся на льоду, тим менше тиснутимеш на нього.

Вибравшись з ополонки, не можна ставати на ноги, а слід перекотитися чи переповзти на безпечне місце, пам’ятаючи, що вага тіла стала більшою через мокрий одяг.

     Хто з цих дітей найменше ризикує провалитися під лід? Чому?

                               А) 

                                                                                                                                               В)

 

                                                                                   Б)

 Ваші відповіді залишайте у коментарях до цієї статті.

До вашої уваги відео:

 

Рубрика: Здоров'я - INFO  Метки:
Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.
Один отзыв
  1. ЦДБ г. Измаил :

    Дорогие коллеги! Ваш блог теперь” Чудо-блог”! Вы стали участниками библиотечной акции . Подробнее читайте http://izmchldbibl.blogspot.com/

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.