Всесвітній день орігамі

У середу, 11 листопада, відзначається Всесвітній день орігамі, заснований 1980 року Японською асоціацією орігамі.

Класичне орігамі – це фігурка з квадратного аркуша спеціального паперу “васі”, складена без допомоги ножиць або інших інструментів. Вважається, що орігамі з’явилося в Стародавньому Китаї, де було винайдено папір. Але розвивалося це мистецтво в основному в Японії, досягнувши статусу важливої церемоніальної складової.

Примітно, що назву орігамі ввела у вжиток американка Ліліан Опергеймер. Вона й стала популяризатором цього мистецтва на Заході в 60-х роках ХХ століття. У Японії в день народження Ліліан, 24 жовтня, починаються Національні тижні орігамі, останнім днем яких і є День орігамі 11 листопада.

Всесвітній день орігамі пов’язаний з важливою історичною подією – закінченням Першої світової війни. Це сталося об 11-й годині 11 листопада 1918 року. Символом цього дня став японський паперовий журавлик. А чотири цифри “1”, що входять до цієї дати, позначають чотири сторони квадрата, з яких складаються традиційні фігурки.

Журавель – це старовинна японська саморобка і традиційно перша модель, на якій навчаються орігамі. Згідно з повір’ям, зібравши “тисячу журавликів”, можна домогтися здійснення заповітного бажання.

Рубрика: Арка новин
Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.