25 жовтня – День автомобіліста

В Україні та країнах СНД щорічно відзначається день автомобіліста, присвячений всім водіям машин. Свято встановлено в Україні «…на підтримку ініціативи працівників автомобільного транспорту і дорожнього господарства…» згідно з Указом Президента України «Про День автомобіліста і дорожника» від 13 жовтня 1993 року № 452/93.

День автомобіліста  проводиться в останню неділю жовтня. У 2020 році це 25 жовтня. Вперше свято автомобілістів було встановлено в Радянському Союзі в 1980 році. Після розпаду СРСР його продовжили відзначати в Білорусі, Росії та Україні.

День автомобіліста відзначають водії громадського транспорту, таксі і вантажних машин, ремонтні робітники, автомобільні інженери і техніки і всі любителі автотранспорту. У цей день відзначають корпоративи або святкують в кафе. Без водіїв громадського та вантажного транспорту життя міста неможливе.

Рубрика: Арка новин
Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.