Зелена ягода

Вітаю вас, мої дорогі читачі, на сторінках блогу про здоров’я. Сьогодні я познайомлю вас з овочем, який ботанічно є ягодою. Вам він відомий  під назвою – огірок.

Огірками (Cucumis sativus) називають трав’янистий однорічник сімейства Гарбузові, плоди якого мають форму довгого циліндра, пофарбованого в зелений колір – від світло-салатових до темно-зелених відтінків. За ботанічними характеристиками плід огірка є ягодою, всередині якої знаходиться соковита м’якоть і величезна кількість їстівного насіння. Огірки вирощують для вживання в їжу більше шести тисяч років, вперше соковиті зелені плоди дикого огірка стали окультурювати в Індії, згодом огірок перекочував в Азію, Європу і Єгипет, далі переможний хід огірків охопив всю земну кулю, адже тільки в Антарктиді не вирощують огірки.

Огірки на 96% складаються з води, проте це не просто рідина, а вкрай корисна. Адже структурована вода огірків промиває нирки і виводить шкідливі токсини, солі важких металів і шлаки. У складі також є: фолієва, нікотинова, пантотенова кислоти, тіамін, бета-каротин. Крім того, в огірках є величезна кількість вітамінів і мінералів: С, А, Е, К, кальцій, калій, залізо, марганець, фосфор, цинк, хлор, йод, хром, натрій і магній.

Серед усіх овочів в огірку міститься найбільша кількість клітковини, харчові волокна надають м’який вплив на очищення кишківника, не викликають дискомфорту, а також покращують моторику і перистальтику.

Вітамін К благотворно позначається на стані кісток, а калій здатний захистити від серцевих і судинних хвороб.

Завдяки регулярному споживанню огірків можна поліпшити стан щитовидної залози, а також запобігти утворенню холестеринових бляшок на стінках судин. Таким чином, це відмінно впливає на здоров’я серця і судин.
У них є два відмінних ефекти: сечогінний і жовчогінний. Не варто забувати і про проносний ефект, який має даний овоч. Людям, які страждають від хронічних закрепів просто життєво необхідно включити огірки в свій регулярний раціон.

До складу огіркового соку входять кальцій, натрій і фосфор. Його рекомендують вживати для поліпшення пам’яті, нормалізації роботи серцево-судинної системи, зміцнення зубів і ясен, підтримки здоров’я шкіри. Якщо регулярно пити цей напій, то каміння в жовчовивідних шляхах і жовчному міхурі стане набагато менше.

Однак огірки не варто їсти деяким людям – тим, хто страждає від підвищеної кислотності кишківника. У числі протипоказань є хвороби шлунково-кишкового тракту і нирок. Людям з гастритами, хронічними хворобами шлунково-кишківникового тракту і виразкою шлунка варто назавжди відмовитися від них. Крім того, огірки можна їсти дітям у віці від трьох років.

Нажаль,  моя розповідь про огірки підійшла до свого логічного кінця. На цьому я з вами прощаюся до наступного тижня. На все добре!

Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.