Владислав Лозинський “Око пророка”

Історико-пригодницька повість польського письменника Владислава Лозинського «Око Пророка» – одна з дуже популярних книжок. Уперше видана 1899 р. у Львові, вона безліч разів перевидавалась і досі не сходить з книжкових полиць, користуючись палкою любов’ю читачів.

Автор переносить читача у ХVІІ століття.

Запорозький козак Семен Галушка, рятуючись від ворогів, довіряє хлопцеві Ганусеві Бистрому коштовну річ, яку за всяку ціну треба було зберегти.

З цього й починаються незвичайні пригоди чесного і мужнього хлопця, про які цікаво і дотепно розповідає письменник. Тісно переплітається доля скривдженого панами та підпанками поляка Гануся Бистрого й українського козака Семена, щира дружба об’єднує цих людей, немовби символізуючи собою вічну дружбу між двома братніми народами.

Читачі дізнаються дуже багато цікавого про давній Львів, помандрують з героєм повісті і купецьким караваном до Болгарії, і навіть потраплять до турків.

Книгу «Око Пророка» високо цінував свого часу Іван Франко, а от син Тарас перевів її українською мовою.

Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.