Помаранчева дієта

Вітаю вас, мої улюблені читачі блогу про здоров’я. Сьогодні я розповім вам про корисні і шкідливі властивості гарбуза.

Незважаючи на те, що гарбуз складається на 90% з води, він містить безліч вітамінів, амінокислот, білків, вуглеводів. Зокрема, в овочі містяться такі вітаміни як А, С, Е, D, РР, К, групи B і рідкісний вітамін Т. Відомо, що без участі вітаміну Т неможливі процеси згортання крові і утворення тромбоцитів. Вітамін Т активно сприяє синтезу білка, під його впливом в організмі прискорюються процеси обміну речовин.

Вітамін Т незамінний для людей з такими захворюваннями крові як гемофілія і анемія, він обов’язково повинен бути присутнім в їх щоденному раціоні. Вітамін Т рекомендується як профілактичний засіб від даних захворювань.

Гарбуз допомагає прискорити процеси засвоєння їжі і нормалізувати метаболізм. Через вміст вітаміну T гарбуз перешкоджає накопиченню організмом жирових клітин, тому дієтологи рекомендують вживати гарбуз для врегулювання ваги.

Гарбуз багатий такими мінералами, як: фтор, магній, мідь, кальцій, цинк, марганець, фосфор, йод. До того ж, гарбуз може зберігатися при кімнатній температурі і не втрачати корисних властивостей.

У гарбузі міститься 1 грам білка на 100 грамів гарбуза, таким чином, кількість білка в ньому більша, ніж у перепелиних яйцях. Гарбуз містить в 5 разів більше каротину, ніж морква. Каротин в організмі перетворюється на вітамін А, який діє як антиоксидант. Каротин корисний для здоров’я очей і як засіб для загоєння ран, опіків і виразок.

Гарбуз має проносний ефект, що добре впливає на шлунково-кишковий тракт. Його рекомендують для виведення з організму холестерину, токсинів, шлаків.

Через високий вміст калію вживання цього овоча покращує роботу серцево-судинної системи і зменшує ризики гіпертонії.

Гарбуз оздоровлює шлунок, кишечник, жовчний міхур. Проблемою сучасної людини є порушення роботи системи органів травлення, зокрема шлунка і кишківника. В першу чергу, внаслідок харчування переробленими продуктами, нездорової термічної обробки продуктів, малорухливого способу життя.

Гарбузове насіння використовують для лікування хвороб печінки, як антигельмінтний  засіб. Через великий вміст цинку гарбуз може впоратися з висипом вугрів на обличчі і тілі, жирністю волосся і лупою.

Гарбуз багатий бета-каротином, котрий має відмінні антиоксидантні властивості і захищає організм від вільних радикалів, які стимулюють мутації клітин і призводять до розвитку злоякісних утворень. У гарбузовому насінні багато фітостеролів, які також знижують ризики розвитку раку, особливо раку передміхурової залози.

Гарбуз сприяє виробленню серотоніну, зміцненню кісткової тканини і суглобів, може знімати больовий синдром при сечовипусканні. Це прекрасний антиоксидант і антидепресант. Знижує ризик тромбозу і ракового переродження клітин.

Вживання сирого гарбуза протипоказано людям із запальними захворюваннями шлунково – кишкового тракту, а також тим, хто має каміння в жовчному міхурі і нирках, оскільки гарбуз має жовчогінну дію і може спровокувати рух каменів. Сирий овоч складніше переварити, тому краще не давати необроблений гарбуз маленьким дітям і людям похилого віку. Діабетикам також не варто захоплюватися гарбузом, оскільки це може викликати підвищення рівня цукру в крові.

На цьому у мене все. До нової інформації про здоров’я!

Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.