Фруктовий антиоксидант

Радий знову бачити вас, дорогі мої читачі, на сторінках блогу про здоров’я. Темою цієї статті буде дуже смачний і відомий вам фрукт. Він буває солодким і кислим, і я впевнений, що в цьому році ви його вже куштували. Отже, сьогодні я вам розповім про корисні властивості яблука.

Користь яблук для організму людини величезна. Яблуко – це один з найсмачніших і доступних фруктів. Переоцінити корисні властивості яблука для людини практично неможливо: це справжня скарбниця вітамінів і мікроелементів, баланс яких в організмі сприяє його омолодженню і є основою міцного імунітету.

У яблуках містяться вітаміни A, С, В1, В2, РР і Е, а також магній, фосфор, йод, залізо, селен, калій, кальцій і цинк. В сукупності вони надають нам життєвих сил, допомагають справлятися зі стресовими ситуаціями, покращують роботу мозку і зміцнюють серцево-судинну систему.

Яблука займають лідируючу позицію за вмістом антиоксидантів серед фруктів. Наявне в яблуках залізо підвищує рівень гемоглобіну. Це особливо корисно при великій крововтраті і недокрів’ї. Крім того, фрукти рекомендують їсти гіпертонікам. Плоди здатні знизити кров’яний тиск, так як вони виводять з організму зайву сіль і воду.

У складі яблук є яблучна, борна, саліцилова і лимонні кислоти. Вони допомагають поліпшити травлення, стимулюючи вироблення жовчі і шлункового соку. Крім цього, рослинні клітини фруктів є натуральним сорбентом, який виводить з організму отрути. Так що при отруєнні яблука теж будуть корисні.

Розчинні волокна яблук пов’язують жири в кишечнику, що призводить до зменшення рівня холестерину в крові і захищає від його надмірного накопичення.

Свіжий яблучний сік захищає від старіння мозку, запобігаючи тим самим появу хвороби Альцгеймера.

Кислі яблука більш багаті вітаміном С, вони благотворно впливають на імунну систему, зміцнюють стінки судин, зменшують їх проникність для токсинів, знімають набряки, сприяють швидкому відновленню сил після тривалої хвороби. Яблука благотворно діють при низькому кров’яному тиску і твердінні судин, тому що вони – потужний очищувач крові. Яблука корисні для серця і судин, адже чим менше холестерину – тим здоровіша серцево-судинна система. Якщо судини забиті холестерином, висока ймовірність розвитку ішемічної хвороби серця.

Яблука очищають печінку – поїдаючи яблука, ми тим самим проводимо для своєї печінки процедуру детоксикації. Більш того, доведено, що яблука містять речовини, які зупиняють ріст ракових клітин в кишечнику і печінці.

Яблука мають загальнозміцнюючу, підбадьорливу, освіжаючу дію. Плоди з невисоким вмістом цукрів впливають на коливання в крові цукру, вони показані хворим на цукровий діабет.

Вживаючи яблуко після прийому їжі, особливо вуглеводної, ми зчищаємо з зубів наліт і прочищаємо міжзубні проміжки. Це захищає наші зуби від карієсу. Звичайно, яблуко не замінить зубну щітку, але протягом дня тверде яблучко цілком справляється із завданням очищення зубів.

Незважаючи на корисні властивості яблук, як відзначають лікарі, їх необхідно вживати з обережністю людям з виразковою хворобою шлунка і гастритом, так як кислоти, що містяться в яблуках, дратують слизову. При наявності таких захворювань як сечокам’яна хвороба і коліт, перед вживанням яблуко необхідно перетворити в пюре.

Наостанок варто згадати, що тільки  в щойно зірваному яблуці більше корисних речовин і вітамінів, ніж у тих, що зберігаються для продажу.

На цьому  у мене все, до нових зустрічей, на все добре!

Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.