Шановні читачі!
Вітаю вас на сторінках блогу про здоров’я. Сьогодні я познайомлю вас з корисними властивостями гібрида апельсина і помело. Ямайські торговці називають його винним фруктом, а ботанік який створив його – райським плодом. Нам же цей фрукт відомий як грейпфрут.
Грейпфрут росте на величезних деревах у вигляді грон, що нагадують виноградні. Його творцем називають ботаніка Гріффітс Хьюджеса з острова Барбадос.
Грейпфрут за складом вітамінів заслужено називають «вітамінною бомбою». У його склад входять вітаміни С, В2, РР, D, Р, А. У ньому також містяться: кальцій, залізо, магній, фосфор, калій, натрій, цинк. Нооткатон – це рідкісна речовина, що міститься в грейпфруті і є одним з важливих компонентів, що утворюють його запах. Крім цього, ноотканон покращує енергетичний обмін в організмі, що призводить до збільшення витривалості і енергії.
Завдяки вітаміну С грейпфрут має антиоксидантні і омолоджуючі властивості.
Ефірні масла грейпфрута допомагають боротися зі стресом. Щоб підвищити працездатність і настрій, достатньо почистити руками один свіжий плід. Аромат подарує бадьорість і легкість.
Користь грейпфрута для травлення криється у великій кількості рослинних волокон, які стимулюють роботу кишечника. Його рекомендують в профілактичних цілях при хронічних закрепах.
Калій – головний помічник у підтримці здоров’я серця і судин. Його рекомендують в профілактиці атеросклерозу і серцевої недостатності.
У м’якоті фрукта присутні речовини, що розщеплюють холестерин і знижують рівень цукру в крові. Це корисно людям, які хворіють на цукровий діабет, при підвищеному тиску та атеросклерозі. Грейпфрут відомий своїми жироспалюючими властивостями і використовується як ефективний засіб для боротьби із зайвою вагою. Завдяки товстій шкірці, грейпфрут добре транспортабельний, а його користь зберігається в умовах спеки та холоду.
При низькій кислотності шлункового соку також може допомогти грейпфрут. Завдяки кислоті в його складі, поліпшується травлення і полегшується засвоєння їжі.
Цей цитрус – гарний загальнозміцнюючий засіб. Навіть тільки запах грейпфрута (пахучі ефірні масла в шкірці) може зменшити головний біль і нервозність
Як і будь-який цитрус, грейпфрут частіше за інші фрукти викликає алергічні реакції, тому вводити його в раціон потрібно поступово, і не давати дітям до 3 – х років.
При частому вживанні грейпфрута і одночасному прийомі ліків, дія останніх може бути посилена або навпаки, пригнічена. При надмірному вживанні свіжих плодів можуть загостритися захворювання шлунка і кишківника. При підвищеній кислотності шлункового соку, а також гепатиті і нефриті, грейпфрут протипоказаний. Не рекомендується вживати свіжовичавлений сік грейпфрута.
Ось такий він, корисний і підступний одночасно. На цьому знайомство з грейпфрутом завершено. До наступного тижня і нових цікавих статей! Зустрінемося через тиждень на сторінках блогу про здоров’я.
Залишити відповідь