Смирнська ягода

Шановні читачі!

Літо потихеньку вступає у свої права, а це означає, що навчальний рік добіг свого кінця. Попереду море, пляж, і звичайно ж, перші фрукти, ягоди та овочі, які корисні нашому організму. Сьогодні нашею «гостею» буде ягода, яку називають винною ягодою, фікусом та фігою. Для нас ця ягода відома як інжир.

Забарвлення інжиру залежить від сорту і може бути від темно-фіолетового до жовтого. Батьківщиною ягоди вважають Карію – провінцію Малої Азії. Завдяки купцям і мандрівникам, ці ягоди поширилися в Середземних країнах.

Плоди інжиру рекомендується вживати людям для профілактики різних захворювань, адже в ньому багато корисних вітамінів та мінералів, що запобігають розвитку онкозахворювань.

Інжир рекомендується для відновлення сил тим, хто нещодавно  переніс хворобу. Також він корисний при застудах, бронхіті і респіраторних захворюваннях, тому що володіє іммуномодулюючими властивостями. Допомагає відновити серцеві ритми і перешкоджає розвитку серцево-судинних захворювань. При наявності кишкових розладів і порушенні травлення плоди фігового дерева будуть дуже до речі.

В інжирі містяться аскорбінова кислота, вітамін А, вітаміни групи В, кальцій, калій, магній, фосфор, залізо і багато інших активних речовин, які сприятливо позначаються на нашому здоров’ї.

Завдяки великій кількості заліза і калію інжир корисний для нервової та серцево-судинної систем. Також він сприяє зниженню рівня холестерину, і тому вважається корисним для профілактики атеросклерозу.

У м’якоті плоду міститься клітковина, необхідна для правильного травлення. Інжир має легку проносну дію і налагоджує роботу шлунково-кишкового тракту.

М’якоть інжиру є відмінним жарознижуючим засобом, тому її з успіхом застосовують при високій температурі. Також інжир, зварений в молоці, чудово допомагає при сухому кашлі і застуді.

Інжир використовують в медицині при захворюваннях серцево-судинної системи, венозної недостатності, анемії, запорах, простудних захворюваннях і бронхітах.

У народній медицині цей продукт використовують як сечогінний, відхаркувальний і послаблюючий засіб. За рахунок високого вмісту калію, ця ягода показана при хворобах серця і недокрів’я.

Листя дерева застосовують для лікування ран, полоскання горла, зняття свербіння від укусів комах

Незважаючи на таку величезну користь, є і досить небезпечна сторона цього продукту. Є кілька протипоказань для вживання інжиру. Категорично забороняється вживати його в їжу людям з цукровим діабетом, подагрою і гострим запальним захворюванням кишківника. Це пов’язано з наявністю в інжирі клітковини і щавлевої кислоти, яка деяким людям протипоказана. Сушений інжир протипоказаний при панкреатиті і ожирінні, так як може призвести до загострення даних захворювань.

На цьому я з вами прощаюся до наступного тижня. Приємного, корисного для вас і вашого здоров’я літа! Побачимося дуже скоро на сторінках блогу про здоров’я для вас.

Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.