Шановні читачі!
Вітаю вас знову в моїй компанії. Щоб ви подумали, якби я сказав, що ви хоч раз в житті їли плід мудрості? Так, так, ви правильно мене зрозуміли, ви його точно вже пробували на смак і він корисний не тим, що всі після його вживання стають мудрішими. Сьогодні я вам розповім не про фрукт, не овоч, а про продукт, отриманий в процесі обробки. Тема даної статті – корисні властивості кураги, або як її ще називали стародавні китайці – плід мудрості.
Курагою називають висушені на сонці половинки абрикосів без кісточок. Це один з яскравих представників сухофруктів. Сушать великі плоди на сонці, процес займає від 6-ти до 8-ми днів. Готовий натуральний продукт може трохи втратити в кольорі, в силу природного вигоряння, тому занадто насичений помаранчевий колір кураги свідчить про те, що застосовувалися хімічні добавки для поліпшення зовнішнього вигляду і збільшення терміну придатності продукту. Основними постачальниками кураги на світовий ринок традиційно є країни середньо-азійського регіону, Північний Китай, штат Каліфорнія і кавказькі республіки Росії.
Їсти сушені абрикоси краще за все не з основним прийомом їжі, а в якості перекусу. В такому випадку мікроелементи краще засвоюються. Перед вживанням курагу слід потримати хвилин десять у теплій воді, щоб змити з неї пил і липке сміття.
Курага займає перше місце серед продуктів за вмістом калію, її рекомендують вживати для профілактики виникнення серцево-судинних захворювань і після перенесених інфарктів та інсультів.
Продукт також містить: вітаміни А, В1, В2, С, РР, а також необхідні організму людини мінеральні речовини: калій, кальцій, магній, залізо, фосфор і натрій.
Завдяки наявності клітковини, курага має властивість стабілізувати діяльність шлунково-кишкового тракту, бореться з запорами, в тому числі і хронічними. Курага ефективно виводить токсини і шлаки з організму, сприяє очищенню печінки. Суміш кураги, чорносливу, волоських горіхів і меду – відмінний вітамінний засіб для підтримки імунітету.
Основні протипоказання до вживання кураги – це виразки шлунка і дванадцятипалої кишки, діабет і захворювання щитовидної залози.
Ось і підійшла моя розповідь до свого логічного кінця. І ви точно стали мудрішими, бо тепер знаєте про корисні властивості кураги. До нових зустрічей, на сторінках блогу про здоров’я!
Залишити відповідь