Ліки від тисячі хвороб

 

Шановні читачі!

 

Радий знову вітати вас на сторінках  блогу про здоров’я. Сьогодні я вам розповім про знайому вам з самого дитинства овочеву культуру. Ви точно вже не раз їли її, отже прийшов час дізнатися і про її корисні властивості. Сьогодні я вам розповім про часник.

Часник –  це одна з найдавніших культур, яку люди почали використовувати в кулінарії і медицині. Прийшов він до нас з Азії.

 

Корисні і лікувальні властивості часнику пояснюються наявністю в ньому безлічі цінних для організму людини елементів. У його складі виявлено вуглеводи, білок, азотисті і сірчисті речовини, калій, кальцій, натрій, магній, залізо, цинк, фосфорна і кремнієва кислоти, вітаміни С, РР, В1, В2, В5, В6, холін, ефірні масла і фітонциди, глікозиди. Часник також багатий селеном – потужним антиоксидантом.

Завдяки своєму складу часник може впоратися з багатьма вірусами і шкідливими бактеріями. Він стимулює травлення і підвищує апетит. Крім того, часник знищує шкідливі бактерії і грибок у кишечнику.

Часник зменшує рівень цукру в крові і підсилює процес утворення глікогену в печінці, тобто може бути додатковим лікувальним засобом при цукровому діабеті. Він забезпечує своєчасну евакуацію жовчі з жовчного міхура, перешкоджає її згущенню і утворенню каменів. Також має бактерицидні і бактеріостатичні властивості, тому він відмінно заліковує рани і виразки. Завдяки наявності алліцину, часник здатний запобігти розвитку раку. Речовина виводить з організму вільні радикали, які можуть негативно впливати на клітини і провокувати їх неправильний розвиток. Часник корисний для нормалізації роботи нервової системи і при розумових навантаженнях. Використовується як антигельмитний засіб.  Цей спосів профілактики і лікування  є найбільш прийнятним для дітей.

При всій корисності часнику, різкий запах – постійний супутник будь-яких страв з нього. Щоб його зменшити, рекомендують вживати: цитрусові, овочі, зелень, зелений чай, молоко, кавові зерна.

Часник може бути небезпечний, якщо у людини є алергія на речовини, які в ньому містяться. Також його слід приймати з особливою обережністю тим, хто страждає від хвороб шлунково-кишкового тракту. Часник досить сильно дратує слизову, тому люди з гастритом або іншими проблемами шлунково-кишкового тракту можуть сильно постраждати, якщо будуть споживати його у великих кількостях.

Ось і підійшла моя розповідь про часник до свого логічного кінця. На цьому я з вами прощаюся до наступного тижня. Здоров’я вам і вашим близьким!

Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.