Уілкі Коллінз “Місячний камінь”

В основу насиченого пригодами твору покладено таемничу історію зникнення з індійского храму коштовного Місячного каменя та його розшуків.

Долі героів роману химерно переплітаються з історією Місячного каменя, творячи складну захоплюючу інтригу.

Місячний камінь це дорогоцінна річ, на протязі століть перебувала в лобі бога Місяця, скульптура якого стояла в храмі Сомнаута. Але так сталося, що брамінам довелося приховати скульптуру від очей загарбників. Брамінам з’явився бог Виша, і оголосив про те, що тепер їм доведеться охороняти скульптуру все своє життя, а викрадач каменю знайде себе на вічні страждання.

Багато часу пройшло з тих пір як браміни зобов’язалися охороняти камінь, їм довелося побачити як викрав камінь людина померла жахливою смертю. Багато хто хотів викрасти коштовність, але гинули при загадкових обставинах.

Багато в чиїх руках побував місячний камінь, поки не потрапив в руки Джона Гернкастля. Сім’я Джона відкинула його, і тоді він вирішив жити один. Джон мріяв піднести в подарунок місячний камінь своїй племінниці Речел на повноліття, так камінь в 1848 році переїхав до маєтку Веріндер. І ось в самому розпалі свята Френклін, кузен Речел, вручає їй місячний камінь. Френклін шалено закоханий в дівчину, але Речел більше схильна до свого іншого кузена Годфрі. Тут на свято приїхали Браміни, почався галас, вся вечірка коту під хвіст.

На наступний день після дня народження коштовний камінь зник. Френклін відправляється на пошуки, зазнавши невдачі він вирішує звернутися в поліцію. Речел ж звинувачує у зникненні каменю свого кузена. Поліція виявилася безсила в пошуках безцінної пропажі, і маєток відвідує сищик. Через деякий час підозра падає на служницю Розанов, детектив довідається, що служниця в день зникнення знаходилася біля місця під назвою Тремтливі Піски, там же її і знайшли мертвою. Сищик звинувачує в крадіжці Розанов, і їде з маєтку.

Рубрика: Книжкова варта
Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.