Королева зелені

Вітаю вас мої юні читачі блогу про здоров’я. Сьогодні я хочу вам розповісти про корисні властивості капусти, яку вегетаріанці називають «замінником» м’яса. Сьогодні я розповім вам про капусту Кейл або Кале.

Кейл – це однорічна овочева рослина сімейства капустяні. Його також прийнято називати «калé».

У природі відомі такі сорти: зелена або червоно-фіолетова кучерява ( «кучерява капуста», «тосканська капуста»), чорна з рівним листям (суміш перших двох), «hungry gap» і червона російська. Вони відрізняються за своїм складом. Наприклад, до складу червоно-фіолетової кучерявої капусти входить найбільше антиоксидантів.

Капуста Кейл багата амінокислотами: в неї входять всі незамінні амінокислоти (їх 9), і 18 замінних. За їх змістом Кале не поступається свіжому м’ясу. Досить двохсот грамів цього овоча на добу, щоб поповнити організм білком.

У капусті Кале міститься незамінна жирна кислота Омега – 3. Вона необхідна нашому організму, але сам він її не виробляє. Ця речовина допомагає підтримувати мозкову активність, контролювати вагу, перешкоджає передчасному старінню. У ній містяться ненасичені жирні кислоти, які називаються антиоксидантами, завдяки яким капуста приносить користь судинам і серцю, запобігає руйнуванню клітин.

Кале відрізняється великим вмістом вітамінів А і С, що дозволяє використовувати її для зміцнення імунітету, відновлення хворих після операцій, травм і перевантажень. Крім того, в ній є вітаміни групи В, і РР. Ніде більше не знайти такої кількості рідкого вітаміну К. Вітамін К абсолютно необхідний для здатності крові згущуватися і знайти його можна далеко не в кожному продукті харчування. Більшість медикаментів антикоагулянтів насправді діють, просто блокуючи дію цього вітаміну.
Кале багата на магній, як і всі зелені продукти. Це рятує життя тим, у кого спостерігається проблема наявності надлишкової елементарного кальцію в організмі, адже регулятором кальцію виступає магній, якого в капусті Кале багато. В овочі є калій, фосфор, натрій, цинк, селен, мідь – і все це в одній капусті. Відновлює зір, тому що містить лютеїн і зеаксантин – в організмі ці речовини знаходяться в сітківці ока та захищають нас від шкідливого ультрафіолету. Тобто, капуста Кале підвищує стійкість наших очей до випромінювання Сонця.

Капуста виводить токсини з організму, особливо ті, які утворюються в результаті харчових і хімічних отруєнь.

Кале володіє протизапальними властивостями, допомагає боротися з остеопорозом, виразками шлунка і дванадцятипалої кишки, запорами, анемією і навіть раком товстої кишки.

Від даного продукту варто відмовитися при індивідуальній непереносимості компонентів рослини. Крім того, вона буде шкідлива для людей, які страждають від серйозних захворювань нирок і сечокам’яної хвороби, так як в її склад входить велика кількість щавлевої кислоти.

Ось і підійшла моя розповідь про королеву зелені до свого логічного кінця. На цьому я прощаюся з вами до наступного тижня. Харчуйтеся правильно і будьте здорові!

Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.