Застуди різні бувають …

Шановні читачі!

Я знову радий вас бачити на сторінках рубрики «Здоров’я-INFO». І стаття на цьому тижні буде присвячена не тому, як лікувати або як передбачити хворобу а тому, чим ми можемо захворіти в період простудних захворювань. Розумію, це не найцікавіша тема, але не знати нічого про хворобу, якої ви, не дай Боже, можете захворіти, теж не можна. Ну що ж, я сподіваюся у всіх вас, дорогі читачі, міцний імунітет і дана інформація залишиться тільки для ознайомлення. Тоді приступимо.

 

 

Грип – відноситься до гострих респіраторних захворювань, які передаються повітряно-крапельним шляхом. При захворюванні на грип у людини піднімається температура до 38-40 градусів, головний біль, ломота у всьому тілі, закладений ніс. Винуватець грипу – вірус грипу, якого налічується понад 200 видів.

Ангіна – інфекційне захворювання верхніх дихальних шляхів. Характерними ознаками ангіни є збільшення підщелепних лімфовузлів, запалення однієї або обох мигдаликів. Як правило, люди хворіють на неї навесні або восени. В основному на ангіну хворіють діти і люди до 35 років.

Ларингіт – запалення гортані. Характерними ознаками ларингіту є хрипкий голос і гавкаючий кашель, сухість і першіння в горлі.

Фарингіт – захворювання, викликане такими мікробами як стрептококи, стафілококи і навіть вірусами грипу. Характерні ознаки фарингіту – хворобливі відчуття при ковтанні, кашель. Часто плутають з ангіною через схожість симптомів.

Нежить – або риніт, спричинений риновірусною інфекцією. Хоч раз в житті кожен хворів ним. Закладений ніс доставляє багато незручностей. Запущений нежить може стати причиною розвитку таких серйозних захворювань, як гайморит і синусит.

Бронхіт – захворювання, яке викликане запаленням бронхів. Характерний сухим, перехідним у вологий, кашлем, головним болем, втомою і низькою температурою. Дуже часто супроводжується іншими простудними захворюваннями.

Ось такі вони різні простудні захворювання, і я впевнений: ніхто з вас захворіти однією з них не хоче. І щоб цього не сталося, я наостанок дам вам чотири поради:

  1. Їжте кисломолочні продукти домашнього приготування.
  2. Обов’язково у вашому раціоні повинні бути продукти, що містять вітамін С. Його містить болгарський перець, шипшина, обліпиха, чорна смородина, кріп, яблука і, звичайно ж, цитрусові;
  3. Необхідні мікроелементи організму можна отримати з червоної риби або інших морепродуктів;
  4. Приберіть зі свого раціону шкідливу їжу: смажену, борошняні вироби, солодке і магазинну продукцію з консервантами.

Ось і підійшла наша розмова до кінця. Сподіваюся, ви всі уважно прочитали і запам’ятали отриману інформацію, і довгі, прохолодні дні пройдуть у вас без хвороб. На цьому я прощаюся з вами до наступного тижня.

Рубрика: Здоров'я - INFO
Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.