Шановні читачі!
Я знову радий вас бачити на сторінках рубрики «Здоров’я-INFO». І стаття на цьому тижні буде присвячена не тому, як лікувати або як передбачити хворобу а тому, чим ми можемо захворіти в період простудних захворювань. Розумію, це не найцікавіша тема, але не знати нічого про хворобу, якої ви, не дай Боже, можете захворіти, теж не можна. Ну що ж, я сподіваюся у всіх вас, дорогі читачі, міцний імунітет і дана інформація залишиться тільки для ознайомлення. Тоді приступимо.
Грип – відноситься до гострих респіраторних захворювань, які передаються повітряно-крапельним шляхом. При захворюванні на грип у людини піднімається температура до 38-40 градусів, головний біль, ломота у всьому тілі, закладений ніс. Винуватець грипу – вірус грипу, якого налічується понад 200 видів.
Ангіна – інфекційне захворювання верхніх дихальних шляхів. Характерними ознаками ангіни є збільшення підщелепних лімфовузлів, запалення однієї або обох мигдаликів. Як правило, люди хворіють на неї навесні або восени. В основному на ангіну хворіють діти і люди до 35 років.
Ларингіт – запалення гортані. Характерними ознаками ларингіту є хрипкий голос і гавкаючий кашель, сухість і першіння в горлі.
Фарингіт – захворювання, викликане такими мікробами як стрептококи, стафілококи і навіть вірусами грипу. Характерні ознаки фарингіту – хворобливі відчуття при ковтанні, кашель. Часто плутають з ангіною через схожість симптомів.
Нежить – або риніт, спричинений риновірусною інфекцією. Хоч раз в житті кожен хворів ним. Закладений ніс доставляє багато незручностей. Запущений нежить може стати причиною розвитку таких серйозних захворювань, як гайморит і синусит.
Бронхіт – захворювання, яке викликане запаленням бронхів. Характерний сухим, перехідним у вологий, кашлем, головним болем, втомою і низькою температурою. Дуже часто супроводжується іншими простудними захворюваннями.
Ось такі вони різні простудні захворювання, і я впевнений: ніхто з вас захворіти однією з них не хоче. І щоб цього не сталося, я наостанок дам вам чотири поради:
- Їжте кисломолочні продукти домашнього приготування.
- Обов’язково у вашому раціоні повинні бути продукти, що містять вітамін С. Його містить болгарський перець, шипшина, обліпиха, чорна смородина, кріп, яблука і, звичайно ж, цитрусові;
- Необхідні мікроелементи організму можна отримати з червоної риби або інших морепродуктів;
- Приберіть зі свого раціону шкідливу їжу: смажену, борошняні вироби, солодке і магазинну продукцію з консервантами.
Ось і підійшла наша розмова до кінця. Сподіваюся, ви всі уважно прочитали і запам’ятали отриману інформацію, і довгі, прохолодні дні пройдуть у вас без хвороб. На цьому я прощаюся з вами до наступного тижня.
Залишити відповідь