Шановні читачі!
Імунітет людини – головний бар’єр від будь-якого захворювання, якщо він ослабне, то шанс захворювання зростає. У період застудних захворювань в свій раціон варто додавати продукти, які зміцнюють захисні сили організму. До таких продуктів відносяться такі що містять вітамін С (апельсини, лимони, грейпфрути, лайм). Але якщо ви вже захворіли з температурою, влаштовувати «цитрусову дієту» не варто, ви тільки собі нашкодите. Також в свій раціон корисно буде додати цибулю і часник – найсильніші природні антибіотики. Як профілактичний засіб дуже корисний свіжонатертий імбир. Корисно в свій раціон ввести горіхи: що входить до їх складу селен непогано зміцнить імунну систему.
Серед напоїв краще віддати перевагу трав’яному чаю. У фітоаптек варто придбати готові протизастудні набори мати-й-мачухи, листя і ягід малини, материнки, шавлю.
А ось від винограду і бананів краще відмовитися. У винограді багато глюкози – відмінною середовища розвитку мікробів. У бананах багато крохмалю. Також в список продуктів, від яких краще відмовитися в період хвороби, увійшли каші і гаряче молоко. Вони сприяють утворенню слизу, яка уповільнює одужання.
Для профілактики нежитю краще використовувати краплі на основі соку алое, каланхое, буряка. До речі, туєве масло здатне не тільки вилікувати нежить, але і схильність до його появи.
На цьому моя стаття підійшла до кінця, сподіваюся, з неї ви почерпнули щось нове. А кому-то навіть вдалося зупинити застуду, так би мовити, на порозі. На цьому я з вами прощаюся. До нових зустрічей на сторінках рубрики «Здоров’я-INFO».
Залишити відповідь